Șefa de la Casa de Pensii Cluj este audiată în dosarul soției senatorului Cordoș. Rodica Șelaru furniza ”clienți” naivi

 

Rodica Șelaru, șefa Casei de Pensii Cluj, a fost audiată în dosarul în care soția senatorului Alexandru Cordoș este acuzată că primea bani pentru a angaja persoane la Spitalul Clinic Județean Cluj. 

 

Rodica Șelaru i-a furnizat ”clienți” soției lui Alecabdru Cordoș, cu toate că știa că Mihaiela Cordoș, referent la Spitalul Clinic Județean Cluj, le lua oamenilor banii și nu îi ajuta cu nimic. 

 

Mihaela Cordoș a fost arestată pentru trafic de influență, fiind acuzată că în calitate angajat al Serviciului de Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a promis unor persoane că în schmbul unor sume de bani poate frauda examenele pentru posturile asistenți medicali care erau scose la concurs. În total, Mihaela Cordoș a primit suma de 16.300 de euro și 34.500 de lei, de la mai multe persoane care doreau să se angajeze la Spitalul Județean Cluj.

 

Spre exemplu, Rodica Șelaru a trimis-o la angajare sigură pe Raluca Keresi, care a plătit 1.500 de euro, în speranța unui post de asistentă la Clinica de Ginecologie 1. Pentru că nu a trecut de examen, așa cum i s-a promis, ”victima” a sunat-o pe Șelaru pentru a-i cere soției senatorului Cordoș banii plătiți.

 

Keresi: Nu păi nu știu, deci nu știu cum face, deja e o lună de zile, credeți-mă că eu numai în scandal. Duminică, mi ziua, mi groază că vine fratele meu și ce-i zic? Că iară îmi face show ...

Rodica: Lasă Raluca, nu te mai ... o zis că ți dea, dar te roagă să o aștepți până săptămâna viitoare ... Știi ceva, eu nu ... acuma ... o venit la mine, și o zis, și am rugat, dar nu mă amestec eu în chestiile astea, că-i neserioasă.

Keresi: No, nu știu dacă o să-i mai scot eu , sincer.

Rodica: O să-i scoți, stai liniștită. Că știu când o dat înapoi. Numa se bagă și asta în c... care ... i-am spus, tu, de ce nu ai rezolvat”? Că nu am putut, că managerul ăsta nu știu ce, că ... Nu iei banii pe urmă le cocoșești pe toate de-olaltă. Că nu ești singură, știi? Ți-am spus când ai fost la mine, nu ești singura din păcate. Da. Deci eu, ești a treia persoană care o știu în aceeași situație.

Keresi: Și care nu i-o mai scos.

Rodica: Ba știu care i-o scos. Să știi că la unul, doi ani i-o ținut și pe urmă i-o dat banii înapoi.

 

Directoarea Casei de Pensii Cluj a sunat-o personal pe Mihaiela Cordoș, pentru a-i cere banii.

 

Rodi: Tu Mihaela, pentru Kereji Raluca te-am sunat.

Cordoș: Da, acuma zilele astea o să ne dea tu! D-apoi nu i-am spus că o sun când trebe.

Rodi: Da, bine tu, da îi foarte mult timp.

Cordoș: Bine puiule, eu am înțeles ce zici, da noi acuma ni am avut control de la minister. Acuma s-o terminat, numai de vineri.

 

La DNA Cluj, Rodica Șelaru a spus tot. ”M-a rugat să o ajut în găsirea unui loc de muncă ... I-am recomandat la Spitalul Clinic Județean Cluj, la Resurse Umane, la doamna Cordoș să o informeze în măsura în care are posibilitatea de a se încadra conform pregătirii ei ... prin luna februarie 2015, ..., mi-a spus că doamna Cordoș Mihaela i-a cerut suma de 1.500 de euro pe care Keresi a și remis-o acesteia. Cordoș Mihaela mi-a spus să o sun pe Keresi Raluca și să-i transmit să se întâlnească cu ea într-o zi de miercuri”, a spus Rodica Șelaru, la DNA Cluj.

 

Pe un alt bărbat, Vasile Viman, care dorea ca fiul său, Dacian, să se angajeze ca și kinetoterapeut la Spitalul Județean, Rodica Șelaru a spus că l-a ajutat din milă. ”Fiind audiată în cauză, martora Șelaru Rodica a declarat că ... s-a prezentat la ea un domn care s-a plâns de faptul că nu îi mai ajunge pensia deoarece întreține și pe fiul său, care este kinetorepeut și nu are loc de muncă, relatându-i totodată că i-a remis o anumită sumă de bani inculpatei Cordoș Mihaela Lucia pentru a-l angaja pe fiul său, care se înscrisese la concursul pentru ocuparea unui post de kinetoterapeut”.

 

Vasile Viman a plătit soției senatorului PSD, Alexandru Cordoș suma de 1.500 de euro, dar a rămas fără bani, conform evz.ro.

 

Un alt caz este al unui tânăr pe nume Tudor Doleanu, căruia Mhaiela Cordoș i-a promis angahjarea ca jurist la Spitalul Clinic Județean Cluj, dar care a luat țeapă. Pentru a se revanșa, soția senatorului PSD Cluj i-a promis un post la Casa de Pensii Cluj. 

 

Rodica Șelaru a dar declarații la DNA Cluj. ”Nu am avut nicio treaba cu faptele penale comise de doamna Cordoș. Faptul că am îndrumat pe cineva, să să se intereseze de un post, doamna Cordoș fiind obligată să dea informații, nu consider că am greșit cu ceva. Pe Keresi Raluca am îndrumat-o să meargă la Mihaela Cordoș pentru post. A mai fost la noi pentru pensia de urmaș a fiului încă o persoană pe care am îndrumat-o tot spre Mihaiela Cordoș”, a declarat Șelaru.

 

Rodica Șelaru nu s-a gândit să meargă la DNA Cluj și să denunțe faptele prietenei sale. ”În ce calitate să mă duc la DNA, de cetățean? Informația cu postul de jurist de la Casa de Pensii Cluj, pe care eu l-aș fi promis unui tânăr este neadevărată. Noi nu am avut posturi de jurist, nu s-a pus problema cu postul. Faptul că ea a zis despre postul de jurist, a zis asta doar ca să se scoată în fața oamenilor”, a mai spus Rodica Șelaru.

Comentarii Facebook