Se răcește vremea în următoarele săptămâni. Ce anunță ANM


Administrația Națională de Meteorologie a făccut publice estimările termice pentru următoarele două săptămâni, anunțând că vremea se va răci în toată țara.

Transilvania

În primele zile vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal la început de octombrie, astfel încât ziua vor fi în medie 19...20 de grade, iar noaptea 8...11 grade. Începând din 8 octombrie însă, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 11 -14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9...12 grade şi minime de 2...4 grade, medii regionale. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o încălzire a vremii.

Ploi în general slabe, pe spaţii restrânse vor fi posibile în multe zile din intervalul de referinţă, iar probabilitate crescută ca acestea să fie mai frecvente şi în cantităţi moderate se estimează în jurul datei de 11 octombrie

La munte

În primele zile vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10...12 grade şi minime de 4...7 grade. Începând din 8 octombrie vremea se va răci accentuat, astfel că minimele vor deveni negative în toate masivele, iar valorile termice diurne vor fi în medie de 4 la 8 grade. O uşoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine relativ ridicată în mare parte a intervalului. La început vor fi ploi, dar după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1500 m, vor fi şi lapoviţe sau ninsori, în general slabe.

Comentarii Facebook