Se lucrează în continuare la blocul ȚEAPĂ de pe Miko Imre, din cartierul Zorilor - FOTO

 

Lucrările la ”blocul țeapă” de pe strada Miko Imre, nr. 14, din cartierul Zorilor, continuă fără probleme, cu toate că nu există autorizație de construcție. 

 

Miercuri, 14 februarie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Inspecție și Control - Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții, Serviciul Control Protecția Mediului, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj – Napoca - Secția 6, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” și inspectori din cadrul ITM Cluj au verificat șantierul de pe str. Miko Imre nr. 14,  unde s-a constatat continuarea lucrărilor de construire fără autorizație a unui imobil de locuințe.

 

În luna mai 2017, Mureșan Horațiu Sebastian – proprietarul terenului - a fost sancționat pentru lucrări fără autorizație de construire cu amendă în valoare de 5000 lei și s-a dispus oprirea lucrărilor, la constrolul de miercuri pe șantier se aflau 5 angajați ai SC ECOMP SRL (societate care este executantul lucrării), echipă care era coordonată de Traian Onuc (fost Floarea Ianson). Acesta este cercetat penal pentru că a vândut apartamente în acest bloc care nu are autorizație și nici nu este racordat la utilități. 

 

Pentru că nu s-a respectat măsura de oprire a lucrărilor, dispusă prin PVCC nr.0080408/05.10.2017,  pe numele Mureșan Horațiu Sebastian a fost întocmit referatul de sezizare a organelor de urmărire penală la data de 11.01.2018.

 

Autoritățile au luat următoarele măsuri: 1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 50/1991 republicată pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor;  4 procese verbale de constatare a contravenției în baza HCL 191/2009 privind neîntreținerea curățeniei în incinta șantierului, lipsa contractului de salubritate, lipsa împrejmuirii corespunzătoare, respectiv pentru lipsa rampei de spălare la ieșirea din șantier, în valoare de 5.500 lei; ITM – 1 proces verbal de constatare a contravenției în baza Legii 108/1999 republicată pentru lipsa masurilor privind protecția muncii, pe numele  SC ECOMP SRL – în calitate de constructor.

 

La fața locului, cu ocazia acțiunii au fost identificate 3 persoane interesate să achiziționeze apartamente, în acest scop având inclusiv bani asupra lor.

 

Oamenii sunt atrași cu anunțuri atractive postate pe site -urile de anunțuri, unde țeparii dau prețuri de 500 de euro / mp. 

Comentarii Facebook