Se demolează Băile Baița din Gherla

 

Stațiunea Băile Băița urmează să fie demolată, după ce a decăzut foarte mult în ultimii ani. Numai restaurantul mai funcționează, pentru evenimente diverse – nunți, botezuri, aniversări.

 

Proprietarii vor să construiască un hotel cu centru SPA, iar mai multe clădiri, între care și cea de la intrare, vor fi demolate.

 

În proiect se are în vedere construcția unui hotel de trei stele, cu parter, mezanin și două etaje, SPA interior, pe o suprafață de 1185 mp, cu zonă de bazine exterioare.

 

Centrul SPA ar urma să fie dotat conform proiectului cu piscină cu apă dulce și sisteme de recirculare și jacuzzi, bazin cu apă sulfuroasă, bazin copii, bazin cu apă sărată, saună uscată, saună umedă, bazin cu apă rece, cabină haloterapie, cabine de masaj, bazin-ciubăr cu apă sărată caldă, scrie Gherla Info.

 

Pe terenul respectiv sunt 48 de construcții, din care se vor păstra bazinul de înot, fântâna cu apă sulfuroasă, vilele, căsuțele, WC, birouri, depozit și casa bazinului de apă.

 

Suprafața terenului, aflat în proprietate privată, este de 25.098 mp.

 

În urma discuțiilor purtate și a analizei, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din primărie a propus supunerea spre aprobare a documentației de Urbanism în Consiliul Local.

 

În ședința desfășurată joi la sediul primăriei, proiectul a fost votat de toți consilierii.

Comentarii Facebook