Scrisoarea unei clujence pentru TOȚI utilizatorii de Facebook. Dacă ai cont trebuie să o citești

 

Creatoarea Teo's Kitchen, un blog culinar, a postat o scrisoare pe Facebook în care critică fățărnicia și minciuna promovată pe paginile multora. 

 

Scrisoarea tratează un subiect extrem de sensibil, falsitatea afișată pe foarte multe conturi de Facebook.

 

Redăm mai jos scrisoarea ”Multumim, Facebook...pentru NIMIC” postată de Teodora Rogobete, fondatoarea blogului de succes Teo's Kitchen:

 

Facebook-ul e plin de oameni care se iubesc si au relatia perfecta, dar doar in poze. De soti care isi saruta patimas sotiile, desi asteapta actele de divort. De mame perfecte, imortalizate alaturi de prunciilor in tandreturi absolute, desi petrec impreuna maxim 15 minunte pe zi. De femei care de care mai frumoase, mai inteligente, mai independente si cu joburi foarte bine platite, dar care plang in fiecare seara, in apartamentul cumparat pe munca lor asidua, dar nu au cu cine-l imparti. Plang dupa ce inchid Facebook-ul, normal!

 

De barbati frumosi, care merg la sala, care au "un serviciu foarte bun", vorba lui Buni Sia, o barba perfecta, quatro giorni, ies in fiecare seara, au o viata sociala bogata, prieteni multi si pretendente si mai multe, cu sani mari si picioare lungi, dar un comportament de pusti de15 ani, cu ten acneic si fug in fata unei femei in adaratul sens al cuvantului. De oameni care pun poze cu ei citind carti care de care mai "grele"si citate care de care mai "inspirationale", dar in viata reala scriu "s-a" legat si nu stiu conjuga verbul "a fi". De gospodine si mastersefi care posteaza poze cu mancare ce arata minunat, dar nu are niciun gust.

 

De macho man cu atitudine si orgoliu, dar care isi ling ranile in fiecare seara si plang iubirea cea mare, pierduta din acelasi orgoliu pe care il emana in poza de profil. De oameni care merg la chefuri zi de zi si nu ezita sa isi documenteze "fesibucistic" iesirile, desi ies numai pentru ca singuratatea de acasa e multe prea apasatoare. De barbati care au iubite si poze dragastoase cu ele, numai pentru ca da prost sa nu fii “in a relationship”.

 

De oameni care isi iubesc nespus bunicii, si pun poze cu ei pe Facebook...de cand ii viziteaza, o data pe an, de preferinta de Sarbatori, cand le aduce aminte mama. De oameni cu pareri politice puternice, care se opun exploatarii Rosiei Montane, de exemplu, dar nu protesteaza in strada, pentru ca sunt -15 grade.

 

Da, Raluca, draga mea cea mai draga, ai dat like unei minciuni, asa cum facem toti, in 90% din cazuri. Multumim, Facebook, ca ne-ai dat oportunitatea sa stalk-uim oameni din trecutul sau prezentul nostru, sa le urmarim viata virtuala si sa avem impresia ca o duc minunat, in timp ce noi suntem in mizerie. Multumim ca ne dai sansa sa murim de invidie ciberbentica in fata pozei unui cuplu si sa dam like "din tot sufletul", in timp ce ne gandim "cum dracu a reusit urata asta sa puna mana pe asa barbat? Eu ce am? De ce nu ma vrea nimeni? Sper sa se desparta si sa sufere amandoi!". Multumim ca ne dai sansa sa avem pana la 5000 de prieteni, dar daca e sa ne fie rau, tot mama ne tine de frunte.

 

Nu, nu sunt o sfanta, poate sunt fix aia care are job-ul perfect si viata invidiata de altele. Poate sunt aia care ar dori sa duca viata unei alteia, asa cum o vede proiectata de ea pe Facebook. Poate sunt aia care iubeste un pusti cu mintea de 15 ani si barba tunsa perfect. Poate sunt tu. Toate si toti suntem la fel si like-uim la fel, minciuni. Toate si toti suntem la fel si postam la fel, minciuni. Multumim, Facebook, ca ai dus aparentele la un total alt nivel si ai dat sansa oricui sa strice o relatie sau o casnicie prin simpla putere a unui like si prin optiunea ta de chat.

 

Da, buni Sia, ai dreptate...lumea se duce naibii si dracu are cont de Facebook. Iti multimim, Facebook, pentru nimic!”.

Comentarii Facebook