Scrisoarea dură a lui Ion Țiriac, la adresa șefului WTA: Aștept scuzele dumneavoastră pentru Ilie Năstase!



Fostul tenismen Ion Țiriac i-a transmis, marți, o scrisoare deschisă președintelui WTA, Steve Simon, prin care își exprimă nemulțumirea față de sancțiunile împotriva lui Ilie Năstase.

Afaceristul a comentat afirmațiile lui Simon, care l-a criticat pe Țiriac pentru că i-a oferit lui Năstase o funcție oficială în cadrul decernării premiilor la turneul de la Madrid, precizând că WTA ar trebui să îi ceară scuze fostului sportiv român.

Iată scrisoarea integrală, publicată de Ion Țiriac:

"Stimate domnule Presedinte, va scriu aceasta scrisoare in calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este intru totul adevarat ca finala a fost spectaculoasa si va multumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctati acest lucru. Pe de alta parte, ati facut o afirmatie care, din punctul meu de vedere, este complet rupta de context. (...) Domnul Nastase nu este suspendat de la turneele de Mare Slem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar in cazul intrecerilor ITF.

Senatorul Ilie Nastase este primul numar unu din istoria tenisului (1973), care a fost avertizat si suspendat provizoriu de ITF in timpul partidei de Fed Cup Romania - Anglia.

Spre marea surprindere a mea si a mai multor profesionisti din lumea tenisului, supervizorul acelei intalniri a fost un nativ britanic, ceea ce este innaceptabil, avand in vedere faptul ca partida se juca intre Romania si Marea Britanie. Oricum, ITF-ul a considerat ca nu poate dicta o pedeapsa inainte de a judeca faptele si a decis, pe 12 mai, sa transmita un comunicat oficial, prin care sa faca lamuriri privitoare la suspendarea lui Ilie Nastase.

Citat: 'Suspendarea provizorie impusa domnului Nastase de catre IAP pe data de 23 aprilie se aplica doar in cazul competitiilor desfasurate sub egida ITF si nu include turneele de Mare Slem'. Dupa cum vedeti, domnul Nastase nu este suspendat de la turneele de Mare Slem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar in cazul intrecerilor ITF'.

Cred ca Ilie Nastase si-a platit de mult obligatiile fata de acest sport, dedicandu-se tenisului in ultimii 50 de ani si aducandu-si contributia in ridicarea acestui sport de la pamant pana la cel mai inalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Sa nu uitam faptul ca a avut o personalitate curata si flamboianta, din toate punctele de vedere. Cred ca WTA ar trebui sa isi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastra".

Comentarii Facebook