Scrisoare pe Facebook după accidentele cu motocicliști de la Cluj: Pana cand veti ignora biciclistii, mototciclistii si pietonii?

 

O clujeancă a postat o scrisoare manifest pe Facebook ca reacție la accidentele produse în acest weekend și în care au fost implicați motocicliști.

 

Cu un ochi imi vine sa rad, iar cu celalat sa plang: astazi am fost alaturi de niste oameni dragi la cel mai frumos moment din viata lor, si anume nunta. Ne-am bucurat din suflet ca am fost alaturi de ei. Tot astazi, Septimiu, sotul meu, a aflat ca un prieten apropiat a murit intr-un accident stupid, cand inca o data un sofer a curmat viata unui motociclist - evident vina ii apartine soferului.

 

Dragi soferi, 

 

Pana cand veti mai continua sa nu va pese efectiv de vietile celor care au ghinionul sa fie in trafic atunci cand sunteti si voi? Pana cand veti ignora biciclistii, mototciclistii si pietonii? V-ati gandit vreun moment ca in locul celor caror le puneti vietile in pericol sa ii omorati de-a dreptul ar putea fi parintii vostri, copiii vostri sau unul dintre oamenii dragi voua? Sau cum ar fi daca voi ati fi in locul celor de care nu va pasa? Inca n-am primit raspunsuri logice la aceste intrebari de la niciun sofer. Toti, dar absolut toti, aveti senzatia (?), impresia (?) ca voua nu fi se poate intampla sa ajungeti "ucigas din culpa", chiar si daca treceti pe culoarea rosie a semaforului, chiar si daca claxonati nervosi pietonii care atunci s-au gasit sa iasa pe strada fix cand sunteti si voi, numai de aia, sa va deranjeze pe voi! Ce sa mai zicem de biciclisti sau motociclisti, ca pe aia intentionat vreti sa-i omorati, ca prea sunt "smecheri". Daca ati sti ca trecand pe linie dubla continua o omorati pe mama voastra ati mai trece? 

 

Cand o sa incetati sa va comportati ca si cum strazile si spatiile publice ar fi proprietatea voastra?

 

Dragi pietoni,

 

Cand o sa invatati ca si la trecerile semaforizate de pietoni trebuie sa va asigurati inainte de a pune piciorul pe sosea?

 

Dragi biciclisti si motociclisti,

 

Acum pot sa spun atat: condoleante familiilor care au pierdut un motociclist sau biciclist.

 

Vreau sa incep o campanie in acest sens, pentru ca pe zi ce trece Clujul si Ardealul se transforma intr-un loc public numai bun de murit. Si unii dintre noi, asa zisi ardeleni, avem curajul sa aratam cu degetul spre traficul din Bucuresti, soferii de acolo, fara sa ne uitam ca noi, la modul cel mai general, ne comportam ca niste viitori ”ucigasi din culpa”.

 

Traim intr-o jungla si asta ne umple tot timpul, vorba lui Badea, dar ne poate ajuta repejor sa trecem la cele sfinte, ca doar de aia exista smecheri: sa se ocupe si de asta!”, a scris Dafina Suciu Cimpean.

 

Clujeanca face referire la accidentul din Topa Mică, unde un motociclist a fost spulberat de un șofer, pierzându-și viața. Accidentul s-a produs sâmbătă, 15 iunie, la ora 16.00. 

 

În seara aceleiași zile, în jurul orei 22.30, pe strada Teodor Mihali, în Gheorgheni, un alt motociclist a fost spulberat de un taximetrist, care a virat stânga fără să se asigure.

Comentarii Facebook