Scrisoare către Emil Boc: ”Chiriile au ajuns la 700 de euro. E normal?”

 

Un clujean i-a trimis o scrisoare primarului Emil Boc prin care îi atrage atenția că chiria apartamentelor a explodat.

 

Buna ziua, domnule Boc

 

Va scriu azi in calitate de cetatean si rezident al orasului. Va respect pentru o conducere inteleapta a Clujului si pentru prosperitatea adusa cetatenilor lui. In acest spirit, am o ingrijorare care persista de cativa ani. Va atasez o captura cu anuntul unui proprietar care cauta sa isi dea in chirie apartamentul de 3 camere, nou si remodelat ce e drept, la un pret de 700 de euro.

 

Ceea ce ma ingrijoreaza este cresterea constanta si in ritm alarmant al chiriilor in oras. Inteleg ca este o consecinta a prosperitatii industriilor din oras, mai ales celei IT si a succesului universitatilor care aduc multi studenti straini capabili aici, care au si o putere de cumparare mai mare. Majoritatea clujenilor, a studentilor sau ai angajatilor mutati in oras insa, nu isi vor putea permite nici macar un apartament cu 2 camere intr-o zona limitrofa, cu atat mai putin una aproape de facultatea lor sau de locul de munca. Piata este binenteles libera si fiecare individ are dreptul sa isi stabileasca propriile preturi, intr-adevar. Dar aceasta atitudine a dus la situatii in care multi oameni, in special tineri la inceput de cariera, nu isi permit sa locuiasca in chirie decat in forma de 1+ persoane per camera sau sa ramana ostatici oricaror capricii ale proprietarilor. In conditiile in care ei stiu cat de greu va fi chiriasilor lor sa isi gaseasca alt apartament la un pret rezonabil, ei refuza sa faca reparatii, sa isi inregistreze contractul la fisc, sa raspunda macar la telefon sau sa acorde orice fel de atentie acestora, stiind ca toata puterea e in mainile lor.

 

As putea continua pe acest subiect, dar nu vreau sa va ocup prea mult din timp. As vrea doar sa stiti ca aceasta problema este reala, persista de aproximativ doi ani si nu da semne ca se va ameliora de la sine, ci din contra. Momentan nu este nimic de care sunt constient care sa previna proprietarii de pe o oarecare strada sa se puna de acord sa nu inchirieze sub un anumit pret, ceea ce nu cred ca ar fi benefic pentru clujeni, studentii care aspira la o educatie in acest oras sau mobilitatii fortei de munca.

 

Sper ca v-am atras atentia cu aceasta problema, atat eu cat si colegii, prietenii mei avem incredere ca veti gasi o solutie.

 

Cu respect, Redinciuc Andrei”.

 

Comentarii Facebook