Scriitorul Ioan Alexandru si sculptorul Eugen Gocan primesc titlul de cetatean de onoare al comunei Sanpaul


Scriitorul Ioan Alexandru (port-mortem) si sculptorul Eugen Gocan vor primi titlul de cetatean de onoare al comunei Sanpaul in cadrul unei ceremonii care va avea loc in 2 iulie.

Evenimentul va avea loc in cadrul sarbatorii "Fii satului". "Ne dorim sa avem alaturi cat mai multi fii ai satelor la liturghia arhiereasca savarsita de IPS arhiepiscop si mitropolit Andrei Andreicut si la festivitatea prin care doi titani ai culturii romanesti vor primi titlul de cetatean de onoare al comunei Sanpaul. E vorba despre poetul, publicistul si omul politic Ioan Alexandru, nascut in Topa Mica si caruia acest titlu ii este acordat post-mortem, si de sculptorul Eugen Gocan, nascut in Berindu. Cei doi sunt posesori ai multor premii din care exceptionale sunt ale Congresului SUA pentru primul si al Presedintiei Romaniei pentru al doilea", a declarat primarul comunei, liberalul Ovidiu Colceriu.

Primaria va mai acorda diplome si premii de excelenta, iar cele mai longevive familii vor fi "cinstite cum se cuvine". De asemenea, va fi vernisata o expozitie etnografica si una de pictura, ultima apartinand artistului plastic local Danut Tonea.

Serbarile vor continua cu un spectacol folcloric, sustinut de artisti de marca ai Clujului, iar ziua se va incheia cu un bal. Startul evenimentelor se va da sambata, 2 iulie, de la ora 10.00.

Comentarii Facebook