Școlile dezinformează părinții despre gratuitatea elevilor pe mijloacele de transport în comun? Vezi ce li s-a spus


Mai mulți părinți s-au plâns Primăriei Cluj-Napoca despre modul în care sunt oferite abonamentele gratuite pentru elevi pe mijloacele de transport în comun. Aceștia susțin că de la școală li s-a spus că pentru a primi două linii gratuite, elevii trebuie să aducă dovada că fac activități extracurriculare.

Va rog frumos sa ma lamuriti in privinta gratuitatii pe cele doua linii RATUC oferite de catre primarie elevilor din Cluj-Napoca. La Liceul de Arta Dramatica si Coregrafie li s-a spus elevilor ca beneficiaza de gratuitate pe doua linii doar daca desfasoara activitati extracuriculare in caz contrar avand dreptul doar la abonament pe o singura linie. Hotararea primariei spune cu totul altceva de aceea va rog frumos sa imi confirmati daca ceea ce am inteles eu este corect sau ceea ce li s-a comunicat copiilor la scoala. Precizez ca acesta nu este un caz izolat, toate scolile din mun. Cluj-Napoca, procedand la fel”, se plânge o clujeancă pe domnuleprimar.ro

O altă persoană se află în aceeași situație, fiind informată că elevii beneficiază doar de o linie gratuită, iar pentru a doua fiind nevoită să plătească prețul integral.

Pentru a doua linie trebuie sa justificam ca face o activitate extrascolara! Acest lucru mie imi creeaza probleme! Pana acum ii faceam abonament pe doua linii cu 42 de ron si acum va trebui sa ii fac si abonament pe o linie cu 60 de ron. Legea dumneavoastra nu ma ajuta si ma face sa cheltui mai multi bani”, se mai plânge o femeie.

Reprezentanții Primăriei au infirmat însă aceste zvonuri, precizând că sunt asigurate gratuit două linii pe mijloacele de transport în comun, pentru toți elevii din municipiul Cluj-Napoca.

Hotararea de Consiliu Local nr. 15/2014 specifica foarte clar faptul ca toti elevii care studiaza la scolile din municipiul Cluj-Napoca primesc gratuitate pe doua linii ale Companiei de Transport in Comun care circula pe raza municipiului, daca utilizeaza aceste trasee pentru deplasarea la scoala. In cazul in care elevii nu folosesc transportul in comun pentru deplasarea la scoala insa il utilizeaza pentru activitati extracuriculare, conform aceleiasi HCL, elevul are dreptul la gratuitate pe doua linii de transport in comun. Mai mult, elevii beneficiaza de reducere de 50% la abonamentul pe o a treia linie, daca este cazul”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook