Patru scoli din Cluj-Napoca vor "disparea" prin comasare, iar 70 de posturi de directori ar putea fi desfiintate

In judetul Cluj vor fi reduse 70 de posturi de directori prin trecerea unor scoli in subordinea altor unitati de invatamant. Alte 250 de posturi didactice vor mai fi desfintate prin comasarea si reorganizarea claselor. De asemenea, patru soli vor "disparea" prin comasare.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC), Lucia Cojocaru, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca vor fi comasate patru unitati de invataman: scoala de Muzica "Augustin Bena", scoala David Prodan, Brancoveanu si Simion Barnutiu. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ) a anuntat sindicatul ca aceste unitati vor fi trecute in subordinea altor scoli si astfel vor fi facute unele economii, vor disparea functiile de directori si nu va fi nevoie de un personal administrativ la fel de numeros.

 

"Este vorba de o propunere pe care trebuie sa  analizam. Vom decide ce este mai bine pentru caprofesorii si sistemul de invatamant sa nu aiba de suferit. Comasarea scolilor este o decizie dura, deoarece multi copii vor trebui sa isi schimbe scolile si sa mearga in alte localitati la scoala", a declarat Lucia Cojocaru

 

Pana in septembrie din scolile clujene trebuie sa dispara 480 din cele aproape 11.000 de posturi de profesori sau invatatori. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Cluj a anuntat ca reducerea posturilor va fi facuta in special din randul suplinitorilor si a profesorilor care urmeaza sa iasa la pensie. 

 

De asemenea, directorii din scoli vor preda cate 9 ore pe saptamana, profosesorii cu 25 de ani vechime 16 ore, iar scolile cu mai putin de 300 de elevi si gradinitele mai mici de 150 de copii isi vor reduce personalul.

 

 

Comentarii Facebook