21 de scoli din Cluj vor fi comasate pana in septembrie

21 de unitati de invatamant din judetul Cluj vor fi comasate pana in luna septembrie. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al Ispectoratului Scolar Judetean Cluj, in aceasta seara, iar proiectul de comasare va fi trimis mai departe spre aprobare la Ministerul Educatiei.



"Am decis ca vor fi comasate scolile unde elevii si profesorii nu vor fi pusi inutil pe drumuri. In Cluj-Napoca sunt 3 scoli si 4 gradinite care urmeaza sa se mute in alta parte, este vorba de unitati de invatamant care nu au elevi suficienti si care nu isi justifica astfel cheltuielile", a declarat pentru Stiri de Cluj.ro, inspectorul general al ISJ Cluj, Anca Hodorogea.



In municipiul Cluj-Napoca, vor fi mutate scolile "David Prodan", "Simion Barnutiu" si "Constantin Brancoveanu", dar si 4 gradinite care au prea putini copii inscrisi. 


 
Anca Hodorogea a mai confirmat pentru Stiri de Cluj. ro ca vor fi desfiintate 549 de posturi, incepand cu cele de femeie de serviciu si terminand cu posturile de profesori. "In realitate multe din aceste reduceri vor fi pe hartie, pentru ca lumea se pensioneaza asa ca va fi o reducere naturala. Dar sunt si locuri unde, spre exemplu, nu va mai fi nevoie de personal administrativ, asa ca acestia vor fi redusi", a mai spus inspectorul general al ISJCluj.



Mutarea scolilor s-a facut pe considerentul ca au prea putini elevi, dar sunt alte 40 de unitati de invatamant care isi vor continua activitatea cu toate ca nu respecta acest criteriu. "E greu sa faci comasare in zonele de munte sau in zonele unde pe o raza de mai multi km nu sunt alte unitati. Aceste 40 de scoli si gradinite vor ramane si vor functiona chiar daca nu indeplinesc standardul cost per elev", a mai spus Hodorogea.


Raportul aprobat de membrii Consiliului de Administratie al ISJ Cluj va fi trimis in aceasta seara la Bucuresti, pentru a fi avizat de Ministerul Educatiei.

Comentarii Facebook