Scandalul de la lacurile din Ciurila nu s-a soldat cu arestari


Din cele 15 persoane duse la audieri sambata seara, dupa scandalul de la lacurile de la Ciurila, doar Cornel Revnic si Bogdan Moldova au fost retinuti pe 24 de ore. Duminica seara, insa, si ei au fost pusi in libertate din ordinul procurorilor de la Turda.

Cei doi sunt acuzati de braconaj si furt calificat si au primit interdictie de a parasi tara pentru urmatoarea luna. In plus, nu mai au voie sa se apropie la mai putin de 100 de metri de perimetrul fermei Piscicole Ciurila, dar nici de presedintele Asociatiei Agricole Popas Ciurila, care administreaza iazurile, sau de familia acestuia.

Scandalul a fost prezentat pe larg sambata in articolul "Scandal de proportii pe lacurile de la Ciurila. Fostul administrator Cornel Revnic si alti 15 "interlopi" au fost ridicati de politisti" publicat de Stiri de Cluj.ro.

Administratorul lacurilor de la Ciurila, Liviu Copil, il acuza pe Cornel Revnic ca a intrat in mod abuziv in ferma piscicola si a golit apa din mai multe lacurile si a incercat sa fure pestii. Copil sustine ca scandalurile s-au tinut lant inca de la inceputul lunii februarie, cand a facut prima data plangere la politie.

Cornel Revnic se apara si spune ca el are dreptul sa intre pe lacuri deoarece le-a primit in administrare de la Societatea Piscicola. El a fost retinut sambata dupa-amiaza impreuna cu alte 14 persoane, iar asupra lor a fost gasita cantitatea de 120 de kilograme de peste.

Doi dintre ei au fost retinuti, dar procurorii de pe langa Judecatoria Turda au decis ca ei pot fi cercetati in stare de libertate.

 

 

Comentarii Facebook