Scandal URIAȘ la finala Cupei Hagi Danone, de la Cluj. Un arbitru e acuzat că a lovit un copil/ Arbitrul spune că sunt MINCIUNI


Un scandal uriaș a izbucnit în cadrul finalei primei etape a Cupei de fotbal Hagi-Danone, disputată, duminică, la Cluj-Napoca, între echipele liceului ”Eugen Pora” și a școlii ”Ion Agârbiceanu”.

Mai mulți părinți ai elevilor de la ”Ion Agârbiceanu” se plâng de faptul că arbitrul Mandi Lucian a avut un comportament inadecvat la adresa copiilor lor, precizând că a influențat desfășurarea meciului astfel încât să câștige echipa de la Liceul teoretic ”Eugen Pora”.

Scandalul a explodat după ce arbitrul l-ar fi lovit pe unul dintre jucătorii de la ”Ion Agârbiceanu” în timpul partidei. Acesta i-a jignit pe copii pe parcursul partidei, iar când micii jucători s-au dus să îi ceară socoteală li s-a spus că sunt ”bolnavi”.

Mama copilului lovit de arbitru a făcut și o sesizare la Poliție privind acest incident și modul în care Mandi s-a comportat cu cei mici.

Am făcut o sesizare la Poliție și urmează să mă duc să dau o declarație. Consider că trebuie să luăm atitudite, pentru că ceea ce s-a petrecut ieri este strigător la cer. Nu sunt eu în măsură să judec metoda de arbitraj, însă pe copii i-a afectat foarte mult. Mai mult, acesta mi-a agresat copilul fizic, iar la sfârșitul meciului i-a agresat pe copii și verbal, spunându-le că sunt bolnavi, probabil cu capul a vrut să le zică”, ne-a declarat femeia revoltată.

Incidentul a fost observat de una dintre mame, aflată în tribună.

Eram în tribună când a avut loc incidentul. Arbitrul i-a dat un cartonaș galben, pe nedrept, iar când s-a dus să îl întrebe de ce i-a dat cartonaș, s-a întors la el și l-a lovit cu dosul palmei”, a declarat femeia.

Incidentul a denaturat la finalul partidei, când arbitrul s-a înconjurat de bodyguarzi și nu a părăsit vestiarul până când nu s-a asigurat că toți părinții au plecat acasă.

Un alt părinte se plânge de faptul că nu a fost lăsat de către agenții să intre pe teren la finalul meciului, fiind chiar amenințat de aceștia.

Când am vrut să mă duc pe teren să îi cer socoteală, m-a oprit unul dintre agenții de pază și mi-a zis: Vrei să iti dau și una în gură”, a declarat bărbatul.

Totuși, acesta a precizat că va merge până în pânzele albe pentru a rezolva nedreptățile suferite de copii săi. Acesta susține că Mandi Lucian a arbitrat toate meciurile celor de la liceul ”Eugen Pora” și a făcut în așa fel încât aceștia să ajungă în finală.

El și cu antrenorul (n.red. echipei adverse) au furat meciul, ne-a jignit copiii, i-a făcut bolunzi, pe băiatul ăla l-a lovit. El a arbitrat toate meciurile celor de la Pora, până în finală și atunci a făcut în așa fel încât să câștige. De aici încolo voi face toate demersurile necesare să se afle adevărul”, ne-a mai declarat părintele.
----------------

UPDATE

 

”Chiar frumos am vorbit cu ei și am fost o brigadă de arbitri, doi la mijloc, și unul observator. Comportament inadecvat nu mi se pare normal. La începutul jocului am luat echipele la centru și le-am spus că în regulamentul competiției nu au voie să folosească alunecările pentru a nu se lovi jucătorii. 

 

Copiii de la școala Agârbiceanu au fost influențați de părinți să intre prin alunecări. Antrenorul Gabor Horațiu de la școala Agârbiceanu a fost eliminat din joc în minutul 15 pentru injurii, proteste și amenințări. 

 

Ca să lovesc un copil nu s-a întâmplat. Jocul este filmat și nu am lovit niciun copil. Eu am trei copii. Am 50 de ani. Doi băieți mari și o fetiță de 4 și 9 luni.

 

Atitudinea acestor părinți a fost proastă. Nu i-am lăsat lângă terenul de joc, ci să stea în tribună”, a declarat arbitrul acuzat.

 

Am fost acuzat că m-am întâlnit cu antrenorul de la Pora pentru a rezolva ceva, dar nu este adevărat”, a mai spus arbitrul.

 

Meciul a fost câștigat fără drept de apel de cei de la Pora, scor 3-0.

Comentarii Facebook