Scandal pe strada Coastei! Tiganii acuza primaria ca i-a inselat cu promisiunea ca vor primi teren, daca accepta evacuarea - VIDEO

 

Demolarea colibelor improvizate de pe strada Coastei din Cluj Napoca, unde au locuit 56 de familii de tigani, ar putea dura o saptamana. O parte dintre fostii locatari spun ca primaria le-a promis teren in schimbul acceptului de a se muta.

 

Utilajele firmei angajate de primaria Cluj Napoca pentru a demola locuintele improvizate de pe strada Coastei au inceput lucrul sambata. Directorul Politiei Comunitare Cluj, Minodora Fritea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca lucrul merge mai greu pentru ca tiganii sunt lasati sa isi mai ia din lucruri.

 

Din cele 56 de familii care locuiau pe strada Coastei, 40 au fost mutate in locuintele modulare de pe strada Cantonului, de langa Pata Rat. Restul sustin ca au primit promisiunea ca vor fi lasati sa isi mute "colibele" in apropierea locuintelor modulare, in cazul in care au buletin de Cluj Napoca.

 

"Totul a fost o minciuna, pentru a semna documentele de mutare. Acolo pe strada Cantonului au am mai primit nicio bucata de pamant pentru ca nu este. Vom sta aici si vom protesta pana cand se va face dreptate", a declarat unul dintre cei care a locuit pe strada Cosatei, in spatele Bibliotecii "Octavian Goga". 

 

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca in locuintele modulare este loc numai pentru 40 de familii, iar alte 10 vor primi un teren in apropierea acestora. In plus, cei care nu au domiciliu in Cluj Napoca vor fi trimisi in localitatile de provenienta.  

Comentarii Facebook