UPDATE Persoană bolnavă psihic ”ajutată” să voteze la Cluj. Ar fi primit bani de la un primar



Polițiștii clujeni au fost sesizați, sâmbătă, privid un incident de fraudare a votului la referendumul pentru redefinirea căsătoriei.

Mai exact un observator de la o sectie de votare din Huedin a sesizat, prin apel 112, ca o femeie a fost ajutata sa voteze de un membru al BESV, iar la ieșirea din locație ar fi primit o suma de bani de la o persoana.

Polițiștii au început cercetările pentru lamurirea aspectelor sesizate, fiind inregistrata o lucrare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevazuta de Codul penal.

Referendumul pentru redefinirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie are loc în zilele de sâmbătă și duminică (6 și 7 octombrie).

 

----------------------------------------------------

 

UPDATE

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, comisar-șef Monica Dajbog, este vorba despre o persoană care suferă de probleme pshihice.

 

”În județul Cluj, printr-un apel la 112 a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secției de votare, iar la ieșire s-ar fi întâlnit cu primarul localității care i-ar fi înmânat o sumă de bani.

 

Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorului.”, a declarat comisar-șef Monica Dajbog, în cadrul unei declarații de presă.

Comentarii Facebook