Scandal în Chinteni, după ce Lucia Suciu a luat 70% din voturi. A fost chemată Poliția - VIDEO

 

Alegerile locale din Chinteni au fost, probabil, cele mai aprinse din județ, iar duminică seara totul s-a terminat cu descinderea polițiștilor. 

 

Familia Mariei Manu, candidatul PNL la Primăria Chinteni, a postat pe Facebook o serie de filme în care apar cei de la PSD și Lucia Suciu, candidatul social democrat, făcând turul victoriei prin comună. Imaginile au fost filmate duminică seara, după ce s-a aflat că Lucia Suciu a câștigat categoric Primăria. Fiica Mariei Manu, Geanina Manu, a scris pe Facebook ”Poliția municipiului Cluj, nu se sesizează? Deoarece poliția din Chinteni nu exista sau este subordonată primarului ( sefa ) ! ( pentru cine nu cunoaste, dansatoarele sunt insăşi primarița "sefa " si sotia sefului de post care se manifesta ostentativ in fața casei contracandidatei )”.



 

Știri de Cluj a discutat și cu Lucia Suciu, iar aceasta a prezentat tot filmul evenimentelor. 

 

Scandalul a început acum două luni, când doamna Maria Manu, extrem de sigură pe poziție, mi-a adus diverse amenințări, însă m-am abținut să comentez și nu am vrut să dau curs unor discuții în campania electorală.

 

A plătit niște articole denigratoare în presă și îndemna oamenii să voteze pe 5 iunie împotriva mea. 

 

Vineri a circulat prin comună cu niște drapele negre, spunând că mi le va pune la poartă și la Primărie după ce va câștiga. În localitatea Sânmărtin, la un fost magazin alimentar, care s-a transformat în bar fără acte, era un caiet în care spunea că cine nu votează cu mine beneficiază de scutirea de la plata datoriilor la băutură pe ultimele 30 de zile.

 

Vineri, doamna a descărcat băuturi alcoolice, mâncare în centrul comunei. Erau pregătiți pentru o mare petrecere. Eu tot nu am spus nimic.

 

Lista electorală a dânsei avea 310 susținători, dar numai 70 în regulă, dar nu am făcut contestații pentru că am vrut o altfel de campanie și am vrut să demonstrez cine câștigă. M-am dus din casă în casă și am stat de vorbă cu distinșii locuitori ai comunei Chinteni. Cine îi subestimează greșește. Sunt oameni de bună credință. 

 

Duminică dimineața, doamna candidat Maria Manu, cu toată suita, foarte siguri pe ei, râdeau de noi. Au stat în fața secției îi notau pe toți oamenii și mențineau o situație se tensiune în comună. 

 

S-au comportat ciudat. Duminică la ora 18.00, se uită la mine, pe scările Primăriei, și mi-au spus că mai sunt 2 ore până când scoatem gunoaiele afară. Când am auzit ce spun și cunoscând trecutul pe care soțul doamnei îl are m-am speriat. Domnul a fost șef de post în Chinteni și după ce i-a bătut pe oameni în Feiurdeni a fost mutat la Iclod, iar acolo le-a rupt mânile unor niște oameni și ziua în amiaza mare a împușcat animale ocrotite de lege. Mă simt amenințată și voi face plângeri.

 

Duminică seara, s-a aflat că am câștigat cu 800 de voturi diferență, iar tradiția este ca oamenii să se adune în fața Primăriei. S-a cântat o melodie, două, trei. Erau și consilierii locali. Am făcut un tur al localității. Nu îmi este interzis să ne bucurăm și să sărbătoresc victoria.

 

Am dat niște claxoane la prieteni. Într-o intersecție ne-am oprit și am văzut-o că vine pe doamna Maria Manu și i-am spus să acum, după ce s-a terminat campania, putem să ne salută, Am vrut să pun capăt disputelor, dar dânsa a început să vorbească urât. 

 

Am revenit la Primărie și am văzut la un moment dat o mașină a unui coleg, care mergea spre strada doamnei. Am ieșit și l-am strigat pe șeful de post să fugă după el ca să nu fie probleme, mai ales că acasă la doamna Manu erau 40 de oameni, iar colegul meu era singur. S-a dus acolo soțul doamnei Manu a început să tragă de șeful de post și să îl facă în fel și chip. Fiica doamnei Manu a și filmat toată scena și a pus imaginile pe Facebook.

 

Șeful de post s-a întors la Primărie și plângea. După 10 minute s-a umplut de Poliție la Primărie. Cei de la rutieră l-au luat pe șeful de post Mureșan Vasile i-au pus etilotestul și avea zero. A venit domnul Manu la Primărie și se certa cu oamenii legii, le cerea să îl ducă pe șeful de post la probe de sânge.








 

Erau șase polițisti de față a început să îi facă în fel și chip. Cei de la Poliție au plecat la Cluj, iar șeful de post a cerut să fie schimbat din tură pentru a nu fi discuții”, a declarat Lucia Suciu. 

 

Aceasta a negat că ar fi dansat pe manele în fața casei Mariei Manu și a spus că a fost numai un moment de bucurie. 

 

Lucia Suciu susține că va face plângere împotriva fostei sale contracandidate, mai ales că luni, 6 iunie, rudele acesteia au postat o fotografie pe Facebook în care au scris ”două curve din Primărie, primărița și soția șefului de post”. Postarea a fost ștearsă rapid, a mai spus Lucia Suciu.

 

Cert este că tânărul care s-a dus duminică seara acasă la familia Manu era băut. Acesta a fost testat și consumase băuturi alcoolice.

 

La alegerile de duminică, 5 iunie, s-au prezentat la vot 1.844, dintre care 74 nule. Lucia Suciu a fost votată de 1.224 de voturi, iar Maria Manu 484 de voturi.

Comentarii Facebook