Miercuri 24 Aprilie

Sase clujeni au fost luati de pe strada de Ambulanta Cluj dupa ce au fost la limita hipotermiei

Gerul a  facut azi-noapte primele victime la Cluj. Sase persoane au fost duse de medicii de la Ambulanta la UPU Cluj pentru a primi ingrijiri medicale. Cinci dintre ele erau pe strada, iar una in scara blocului. Medicii i-au gasit pe cinci dintre cei doborati de frig in Cluj-Napoca, iar o persoana era din Campia Turzii.

 

"Nu erau degerati, dar erau la limita hipotermiei. Au fost inveliti in paturi, iar apoi le-au fost administrate perfuzii cu ser fiziologic incalzit", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, directorul Ambulantei Cluj, Horia Simu.

 

Clujul este in continuare sub cod galben de ger, avertizarea meteorologilor fiind valabila pana miercuri diminetaa. pana atunci, temperaturile vor scadea frecvent in timpul noptii pana sub -15 grade Celsius, iar maximele din cursul zilei vor fi cu minus. Asa ca medicii le recomanda persoanelor in varsta, copiiilor si celor care au boli cronice sa stea pe cat posibil in casa, pentru a nu suferi hipotermii sau degeraturi.

 

De asemenea, este recomandat ca in aceasta perioada sa consumam cat mai multe fructe si legume penttru intarirea sistemului imunitar.

Comentarii Facebook