Șase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, distribuite la ISU Cluj - FOTO

 

Șase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime au foist distribuite la ISU Cluj și vor merge și la alre 5 județe din regiunea de Nord-Vest.

 

Aceste autospeciale au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord” în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru  intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. 

 

Echipamentele achiziţionate vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Sălaj.

 

Autospecialele au fost executate de către firma poloneză WAWRZASZEK ISS SPOLKA Z ORGANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA SPOLOKA KOMANDYTOWO AKCYJNA(Lider) în asociere cu FABRYKA MASYZN ‘BUMAR-KOSZALIN’ SPOLKA AKCYJN. Înainte de recepţia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime.

 

Valoare toatală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.

 

Contractul de finanţare pentru proiectul ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”” a fost semnat în data de 27 martie 2014, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Acest contract a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice , în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar.

 

În trecut ADI Transilvana de Nord a derulat încă două proiecte de achiziţii cu titlul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru  intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”:

 

1. Primul proiect, s-a derulat în perioada iunie 2010-mai 2012. Prin acest contract au fost achiziţionate 64 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă: 30 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, 1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane, 2 autospeciale de cercetare NBCR, 6 autospeciale pentru descarcerări grele, 21 ambulanţe de prim ajutor, 3  ambulanţe de reanimare, Centrul de comandă şi control.

 

2. Al doilea proiect s-a derulat în perioada iunie 2012 - mai 2014. Prin acest contract au fost achiziţionate 12 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă: 6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, 6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook