Sărbătoare în Mitropolia Clujului. Se împlinesc 10 ani de la reîntemeierea ei - FOTO

 

Credincioșii au sărbătorit 10 ani de la reîntemeierea Mitropoliei Clujului vineri, 25 martie, la Catedrala din Piața Avram Iancu. 

 

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

 

Au luat parte la slujbă PS Vasile Someşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Florentin Chrihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, precum și oficialități județene, personalități din lumea culturală şi academică și reprezentanți ai autorităților civile şi militare, anunță Radio Renașterea.

 

În finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei al Clujului a amintit importanța reînființării Mitropoliei Clujului, în contextul împlinirii a 10 ani de la acest eveniment istoric.

 

Secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi a primit la finalul Liturghiei din partea ÎPS Părinte Andrei, crucea arhiepiscopală, cea mai mare distincție a Eparhiei pentru mireni. La rândul său, Mitropolitul Clujului a primit din partea prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vușcan, cea mai înaltă distincţie a Instituţiei Prefectului, ”Onoare pentru Cluj”.

 

De asemenea, ÎPS Andrei a primit în dar din partea PS Iustin Sigheteanul și a PS Petroniu, o icoană a Maicii Domnului cu pruncul, mai ales că Maica Domnului este protectoarea nu doar a Catedralei Mitropolitane, ci și a Eparhiei.

Comentarii Facebook