”Săptămâna Clujul Are Suflet”. Cinci zile de evenimente dedicate prietenilor fundației

 

Fundația Băncii Transilvania, Clujul Are Suflet, organizează în perioada 30 mai – 3 iunie, în premieră, Săptămâna Clujul Are Suflet.

 

Vor fi cinci zile cu evenimente dedicate prietenilor şi susținătorilor fundației. Cu această ocazie, a fost lansat Raportul Anual Clujul Are Suflet 2015, care cuprinde detalii despre activitatea fundației, despre rezultate frumoase, echipă şi vise împlinite. 

 

Programul Săptâmânii Clujul Are Suflet cuprinde următoarele: 

 

• Luni, 30 mai, orele 10 - 20: Ziua Poților deschise la Centrul de zi Clujul Are Suflet (str. Gh. Doja, fostă Lupeni, nr. 3, Cluj-Napoca)

• Marți, 31 mai: Dezbatere pe teme educaționale, organizată de echipa fundației

• Miercuri, 1 iunie: ABT Financiar – cel mai mare program de educație financiară a Băncii Transilvania - pentru tinerii de la centrul de zi

• Joi, 2 iunie: Ziua Clujul Are Suflet la BT Cluj

• Vineri, 3 iunie: Sampling în Cluj cu brățări Clujul Are Suflet, distribuite chiar de tinerii de la fundație

 

Prin activitatea sa, fundaţia ajută tinerii cu vârste între 14 și 20 de ani să continue școala, să obțină note mai bune, să se pregatească pentru o meserie și să găsească un loc de muncă. Fiecare tânăr are parte de un program adaptat, care cuprinde monitorizarea rezultatelor școlare, meditații la diferite materii, activități pentru menținerea motivației, programe de orientare școlară sau profesională, precum și programe sportive, destinate socializării sau dezvoltării abilităților artistice. 

 

Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare socială BT. Lansată în 2007 de Banca Transilvania, fundația are din 2008 un centru de zi, în Cluj-Napoca, dedicat activităților pentru susținerea tinerilor din medii sociale dificile, cu dificultăți materiale, sociale sau emoționale. Peste 1.800 de adolescenți au găsit în decursul anilor, la Clujul Are Suflet, sprijin, asistență, o vorbă bună şi o masă caldă. Dintre aceştia, peste 600, care erau în situația de risc şcolar, au avut ulterior o situație mai bună. Peste 150 de tineri susținuți de fundație, pregătiți de profesorii din echipa Clujul Are Suflet la diverse materii şcolare, au promovat bacalaureatul. Mai mult decât atât, 111 dintre ei au intrat la facultate. În ceea ce priveşte calificarea profesională, peste 200 au urmat cursuri de profil, iar peste 300 şi-au găsit un loc de muncă.

 

Tinerii susținuți de Clujul Are Suflet au mulțumit fundației pentru ajutorul primit: 

 

Alexandra, 18 ani: ”Clujul Are Suflet m-a ajutat şi mă ajută în continuare foarte mult. Mă descurc mult mai bine la matematică de când vin aici, ştiu să îmi fac referatele singură, iar psihologul m-a ajutat să fiu mai deschisă şi să-mi găsesc un loc de muncă pe perioada verii”.

 

Diana, 17 ani: ”De când vin aici am învățat multe lucruri noi, cele mai multe de la grupurile ținute de psihologi şi de medic, dar şi la meditații pentru că notele mele au crescut vizibil. Cred că tot ce am învățat aici îmi va fi de mare ajutor pentru bacalaureat şi nu numai. Cu ajutorul psihologului am descoperit că m-ar ajuta să urmez un curs de calificare, pe care îl voi începe în curând şi sper să îl închei cu notă maximă”.

 

Roxana, 14 ani: ”Simt că, de când vin aici, m-am schimbat mult înbine. Rezultatele mele şcolare s-au îmbunătățit, mi-am făcut prieteni”.

Comentarii Facebook