Samsari de mașini cercetați la Cluj. Țeapa e de 1,3 milioane de lei. Ce riscă cei care le-au cumpărat?


Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii clujeni pentru evaziune fiscală, cei doi fiind bănuiți că ar fi derulat operaţiuni comerciale prin intermediul unei firme din Cluj-Napoca, fără a achita datoriile către organele fiscale, prejudiciind astfel statul cu aproximativ 1.360.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi, de 35 şi de 33 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Conform polițiștilor, bărbatul de 35 de ani, în calitate de administrator al agentului economic din Cluj-Napoca, ar fi achiziţionat mai multe autoturisme second-hand şi legume (cartofi) din spaţiul intracomunitar, fără a înregistra aceste operaţiuni în evidenţele contabile şi fără a le declara la organele fiscale.

De asemenea, în urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani, cu acordul administratorului, fără a înregistra tranzacţiile, după ce ar fi introdus în ţară autoturismele second – hand, s-ar fi ocupat de comercializarea acestora pe teritoriul României.

Astfel, prin neachitarea impozitului pe profit şi a T.V.A., s-ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu aproximativ 1.360.000 de lei.

 

Conform legislației, dacă se dovedește că cei care au cumpărat mașinile erau implicați și ei în rețea, autoturismele ar putea fi confiscate.

Comentarii Facebook