Salvati-l pe Andu! Are doar patru ani si vrea sa traiasca! - VIDEO

Theodor Andrei Nicut are nevoie urgenta de un transplant de maduva osoasa. Ii mai trebuie 20 de mii de euro, ca sa traiasca.

 

 “Va rog salvati-mi copilul!” este strigatul de ajutor al mamei lui. Oricare dintre noi am putea fi in locul familiei Nicut. Doar soarta a facut ca unii dintre noi sa fim mai norocosi.

 

Pe ei, i-a lovit in plin. Andu, cum ii spun parintii, avea doar 6 luni, cand a fost diagnosticat cu o maladie cumplita: Beta-talasemie majora, o boala rara a sangelui care te lasa in viata cel mult 15 ani.

 

Ca sa poata trai, Andrei are nevoie urgenta de un transplant de maduva osoasa. Parintii au strans la un teledon 150 de mii de euro pentru operatie, dar acum ii tine in loc altceva. Nu mai au aproximativ 20 de mii de euro, pentru testarea donatorilor.

 

O suma nesemnificativa pentru unii, o avere pentru ei. Doctorii au gasit potentialii donatori, dar fiecare test la o clinica din Italia costa 5000 de euro. “Ne-am luat concediu fara plata pe un an de zile pentru a putea sa stam aici in Italia cu Andu. Toate costa si va dati seama ca pe langa operatie avem aici o multime de cheltuieli”, spune Alinita-Georgeta Nicut, mama lui Andu, o educatoare de 30 de ani.

 

Andu este singurul copil al familiei Nicut, comoara familiei. “Este atat de matur, stie tot , nu mai intreaba nimic. Uneori ne sperie cat este de matur”, povesteste mama lui.

 

Frica apare insa cu adevarat atunci cand se gandesc ca nu au de unde sa ia banii pentru testele donatorilor. “Daca nu o sa avem bani pentru donatori, Andu va trebui sa faca transplantul de la mama. Pentru mine va dati seama ca nu este nicio problema, dar pentru el ar fi. Sansele de reusita cu mama donator sunt de 66 la suta, si chimioterapia dupa aceea pentru Andu este mult mai grea si…ar putea sa moara. As face orice ca el sa nu mai sufere, pentru ca are dureri cumplite”, poveste mama lui Andu.

 


Puteti sa dati o mana de ajutor si sa salvati de la moarte un copil. Pe blogul lui Andu gasiti toate informatiile si puteti dona macar un euro pentru el.

 

BRD sucursala Floreasca, Bucuresti;

RON:RO74BRDE445SV16715654450;

 EURO:RO03BRDE445SV16716104450; 

Titular de cont :MARIUS-EMIL NICUT 

 

 

 

Comentarii Facebook