Salina Turda asaltata de mii de vizitatori in ultimele zile

Salina Turda a fost luata cu asalt in ultimele zile de mii de oameni care au vrut sa vada cum arata minele de sare modernizate din fonduri PHARE. Sambata au fost 710 vizitatori, iar duminica 2.190.

Vizitatorii au fost atat din judetul Cluj, dar si din Mures si Alba, oameni care au auzit despre modernizarile facute la Salina Turda si au venit sa o viziteze. In cele trei zile de la inaugurare au trecut pe la minele din Turda in jur de 4.000 de persoane, de cateva ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand pe zi maxim 100 de persoane intrau in Salina.

Din cauza numarului mare de turisti, s-a ajuns in situatia ca oamenii sa astepte la lift aproximativ o ora, asa ca, nu putini, au ales sa coboare pe scari pentru a ajunge in mina Rudolf, informeaza site - ul Turdanews. Potrivit aceleasi surse, au fost probleme si cu programul, accesul in mina de sare nu a fost permis dupa ora 13.30, iar la ora 15.00 toti oamenii care se gaseau in Salina au fost rugati sa iasa.

Minele de sare de la Turda a fost inaugurate vinerea trecuta in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Investitia realizata din fonduri europene s-a ridicat al aproximativ 6 milioane de euro si a constat in amenajarea minelor, a bazei de tratament si deschiderea unui amfiteatru pentru concerte, a unui teren de minigolf si a unei piste de bowling. De asemenea, exista si un loc de joaca pentru copii si un debarcader pentru cei care doresc sa faca o plimbare cu barca pe lacul din mina Terezia.

 

Pe aceeasi tema:

Emil Boc si Elena Udrea au facut sport si au dansat la inaugurarea Salinei Turda - FOTO si VIDEO

 

Foto: Turdanews

Comentarii Facebook