Salina Turda a poate fi vizitată VIRTUAL prin Google Maps

 

Salina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, și-a făcut intrarea pe Google Maps.

 

Salina Turda poate fi vizitată virtual de către oricine din lume, în mod virtual.

 

Turiștii din România și din oricare colț al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, sălile și minele Salinei Turda. Pot fi explorate Galeria Franz Josef, impresionanta mină Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia. 

 

Imaginile au fost realizate în luna mai, cu un aparat cu trepied și au fost prelucrate cu un program sprecial în panorame Street View.

 

Maria Simona Baciu - director Salina Turda, a declarat că: ”Salina Turda a devenit în ultimii ani o destinație preferată a turiștilor - un loc în care istoria și legenda se împletesc armonios, dând naștere unui spectaculos muzeu al mineritului în sare. În anul 2014, obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turiști. Mai mult, de 1 mai anul acesta am realizat încă o performanță: aproape 14.000 de persoane au vizitat Salina Turda în cele trei zile ale minivacanței. Ne dorim ca prezența noastră pe platforma Street View să facă Salina Turda accesibilă la nivel mondial și să contribuie la creșterea numărului de turiști. Varianta virtuală oferă o mostră fidelă a spațiului și experienței oferite de Salina Turda, de la Galeria Franz Josef și până la lacul din Mina Terezia”.

 

Dan Bulucea - Country Manager Google România, a declarat că: ”Salina Turda este prima coborâre în subteran a Google Street View în România. Ne bucurăm că am realizat această premieră într-unul dintre cele mai spectaculoase și populare locuri din România. Mina de sare din Turda este un obiectiv turistic recunoscut și vizitat de sute de mii de oameni din România și străinătate. Prin publicarea imaginilor panoramice pe Google Maps, Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali din toată lumea, care o pot descoperi și explora din fața calculatorului sau de pe smartphone”.

 

Street View este o aplicaţie foarte cunoscută a Google Maps, disponibilă deja în peste 65 de ţări, care s-a dovedit a fi populară şi utilă şi în România. Aceasta permite utilizatorilor să exploreze şi să navigheze virtual într-o zonă cu ajutorul imaginilor panoramice 360 de grade, fiind varianta cea mai apropiată de experiența prezenței fizice în locul respectiv. Astfel, oricine poate vizita din fața calculatorului locuri memorabile din diferite colțuri ale lumii, de la apele din largul Insulelor Cook și Marele Canion din Statele Unite ale Americii, până la templul Angkor Wat din Cambogia sau Piramidele din Giza (Egipt). 

 

În România, serviciul Street View a fost lansat în 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, când mașinile Google, alături de bicicleta Trike, au străbătut țara în lung și în lat. În prezent, aproape întreaga rețea de drumuri accesibile cu mașina din România este acoperită de Street View. Acestora li se alătură zeci de obiective turistice, inaccesibile cu mașina. Te poți plimba astfel prin cetatea Sighișoarei, Biserica Fortificată din Biertan, Muzeul Satului din București, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum și prin Salina Turda. Mai mult, de la începutul anului acesta sunt disponibile și croaziere pe Dunăre în Street View, după publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavodă. 

 

Vezi AICI imagini cu Salina Turda, prin Google View.

 

Top 10 cele mai vizitate obiective turistice din România în Google Street View:

 

Centrul Sibiului

Castelul Bran

Cetatea Sighișoara

Castelul Peleș

Centrul Brașovului

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti

Palatul Culturii și Piața Palatului din Iași

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Parcul Cișmigiu

Ateneul Român

Comentarii Facebook