Salarii miscorate cu mai mult de 25% in sistemul sanitar clujean! VEZI AICI fluturasii angajatilor!

Cei aproape 10.000 de angajati din sistemul sanitar clujean au primit astazi pentru salariile micsorate aferente lunii iulie. In cele mai multe cazuri, scaderile depasesc 25%.

 

O ingrijitoare de la Spitalul Judetean a primit pentru luna iulie un salariu de 650 de lei, din care i-a fost retinuta suma de 380 de lei pe care o datoreaza Casei de Ajutor Reciproc, pentru un credit luat anterior. La fel se intampla si la Spitalul de Adulti, unde salariile asitentelor au ajuns sa fie cuprinse intre 700 si 800 de lei.

 

Mariana Rusu, o asistenta de la Clinica de Ginecologie, a primit astazi 900 de lei pentru munca de o luna, activitate pentru care pana acum lua peste 1.300 de lei. "Nu stiu ce o sa fac, dar e clar ca cu acestia bani nu se poate trai. Ma gandesc serios, daca primesc o oferta de lucru in strainatate, sa o accept", a declarat femeia. Asistentele sustin ca nu se asteptau la o reducere asa de mare. "Am crezut ca se taie 25% din salariul de baza, dar se pare ca au luat un sfert din toate veniturile, cu sporuri cu tot. E foarte greu asa", spune Geta Sfarlea, o asistenta cu aproape 30 de ani vechime.

 

Liderul sindicatului Sanitas Cluj, Stefan Roman, crede ca este inacceptabila taierea salariilor, cu atat mai mult cu cat in multe familii de clujeni ambii soti sunt bugetari. El a declarat ca Sanitas analizeaza acum posibilitatea de a declansa proteste fata de masurile luate in aceasta vara de Guvern.

Comentarii Facebook