S-a prăbușit o parte a clădirii Cimitirului Central Cluj. Vina: Lucrările la construcția unui INFLUENT afacerist

 

O parte a clădirii de birouri a Cimitirului Central Cluj s-a prăbușit duminică după-amiaza, în jurul orei 16.00. 

 

Acuzațiile vizează firma de construcții care lucreaza pe terenul învecinat la construcția unei clădiri de birouri. ”Din cauza vibrațiilor foarte puternice s-a prăbușit un zid. De câteva zile sunt probleme și am sesizat că se va întâmpla ceva. Am vorbit cu angajații de acolo și au spus că nu se poate lucra din cauza zgomotului. Tremură pereții”, ne-a relatat un vecin. Oficialii Serviciului de administrare a cimitirelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca nu au putut fi contactați. Paznicul de la cimitir a primit ordin să nu mai lase pe nimeni sa intre în cimitir, iar în jurul orei 18.00, a închis porțile cu un lacăt.

 

Se pare, însă, că angajații de la Serviciul de administrare a cimitirelor au reclamat că cei care construiesc în vecinătatea imobilului lucrează haotic și că, pur și simplu, ”tremurau pereții”, din cauza trepidațiilor. Nimeni nu a făcut nimic, însă.

 

Cel care construiește clădirea de birouri este omul de afaceri Vasile Pușcaș, ginerele lui Ioan Rus, fost ministru de Interne în guvernul Năstase și ministru al Transporturilor în guvernul Ponta.

 

Acesta nu a fost ”deranjat” cu inspecții de la Poliția Locală, fiind lăsat să termine ”mai repede” cu toate că punea în pericol clădirea de la Cimitirul Central, catalogată drept monument istoric. 

 

Comentarii Facebook