Rromii acuzati ca si-au cumparat permise din Ungaria cer sa fie eliberati


Cei 17 rromi din judetele Salaj si Bihor, retinuti saptamana trecuta sub acuzatia ca si-au cumparat permise de conducere din Ungaria, cer sa fie cercetati in stare de libertate.

Ei au fost adusi la Curtea de Apel Cluj unde vor fi audiati pe parcursul zilei de catre magistrati. La intrare in sala de judecata ei au spus ca sunt nevinovati si ca in Romania nu este dreptate. "Translatorul a raspuns pentru noi, a raspuns bine. Noi stim sa vorbim maghiara si asa ne-am luat permisele, i-am spus ce sa raspunda pentru noi. Nu am furat nimic, dar suntem arestati numai pentru ca suntem rromi", a declarat unul dintre barbatii arestati in dosarul "Translatorul".

Procurorii DNA Cluj sustin ca aceasta retea era condusa de Radu Budai si Janos Varga. Cei doi incasau banii si le facilitau obtinerea documentelor, care sa dovedeasca faptul ca rromii au locuit si lucrat timp de 6 luni in Ungaria. Anchetatorii sustin ca toata reteaua se baza pe un traducator care raspundea pentru rromi la intrebarile teoretice.

Cei 17 barbati retinuti sunt acuzati de trafic de influenta si cumparare de influenta. Aparatorii lor au depus recurs la decizia de saptamana trecuta a judecatorilor de la Tribunalul Cluj de arestare pe 29 de zile pe motiv ca acuzatiile aduse sunt nefondate si pentru ca nu prezinta pericol public.

 

Vezi si...

Un permis de conducere cumparat din Ungaria de rromii retinuti la Cluj costa 3.000 de euro

Comentarii Facebook