Social

Rosal colectează deșeurile de sticla, joia. Clujenii trebuie să anunțe dacă vor să arunce ambalajele de sticla

  
  
Compania de salubritate Rosal anunță că joia se vor colecta deșeurile din sticlă, pentru a promova reciclarea. In fiecare zi de joi, Rosal are masina care colecteaza doar sticla si clientii pot programa acest serviciu, daca au sticla.

”Piaţa globală a sticlei nu este foarte dezvoltată, cel puţin în comparaţie cu piaţa altor deşeuri reciclabile. Acest aspect se datorează faptului că materialele necesare fabricării acesteia sunt foarte accesibile şi la un preţ rezonabil. Cu toate acestea, reciclarea sticlei are numeroase beneficii printre care şi acela că poate fi reciclată la nesfârşit fără să îşi piardă calităţile iar fabricarea sticlei prin reciclare are numeroase beneficii asupra factorilor de mediu comparativ cu fabricarea sticlei prin alte procese”, anunță reprezentanții Rosal.

Astfel, pentru a facilita procesul de reciclare, în ziua de joi, începând cu ora 19, Rosal colectează doar deşeurile de stică de ambalaje (sticle şi borcane), separat de alte tipuri de deşeuri.

Clienţii Rosal (agenţi economici sau persoane fizice) care generează acest tip de deşeu sunt rugaţi să contacteze operatorul de salubritate Rosal în momentul în care li se adună o cantitate mai mare de deşeuri de acest fel (tel. 0264-987, rosalcluj@rosal.ro) înainte de ziua de joi.

Colectarea separată a deşeurilor de sticlă se colectează la solicitarea expresă a beneficiarului contractului de salubritate, cu titlu gratuit.

Rosal anunță că următoarele tipuri de deşeuri de sticlă nu se pot recicla şi nu se vor colecta la această dată ci impreună cu deşeurile menajere:

- Bucăţi de geamuri sau oglinzi;
- Bucăţi de parbrize;
- Porţelan şi ceramică;
- Becuri şi neoane (se colectează împreună cu deşeurile de echipamente electrice şi electronice);
- Sticlă rezistentă la temperaturi înalte (ex. sticlă de laborator);
- Veselă;
- Pahare de cristal;


Totodată, clujenii sunt rugați să nu aducă deşeurile la locul de colectare fără să anunțe intenţia prin telefon sau e-mail. (tel. 0264-987, rosalcluj@rosal.ro).

coral1_1_1.jpg
7-11-2016, 12:37
53 vizualizări
3 comentarii
jenant7-11-2016, 16:46
În anul 2016 noi colectăm sticlă o dată pe an.

De ce nu avem un sistem de colectare selectivă pus la punct? Și nu, celebrele containere galbene/albastre puse la colț de stradă nu sunt o soluție. Trebuie încurajat omul ca să îi fie cât mai comod ca să arunce aceste deșeuri, la punctul propriu pe care îl folosește. cât la sută din oameni o să își ia pungile cu deșeuri să le ducă la acele puncte, la sute de metri sau chiar mai mult distanță?
binevenit7-11-2016, 14:20
e binevenita intentia, dar de ce nu sunt mai multe clopote de acelea verzi? ar fi ideal daca ar fi cate un clopot verde pentru reciclat sticla oriunde este unul galben pentru plastic, respectiv unul albastru pentru hartie.

de multe ori am vazut oameni care arunca sticle in cele galbene, sau care pur si simplu depoziteaza deseuri de sticla pe langa containerele de reciclat. intentia e foarte buna, dar niste clopote verzi in plus nu ar strica. :)
Nicoleta 7-11-2016, 21:45
Se va tine cont de sugestia dumneavoastra si o sa se suplimenteze si numarul de recipiente verzi pentru colectarea deseurilor de sticla.

Cele mai citite ştiri din Social

9192 vizualizări
28-6-2017, 12:30
Cluj: S-a spânzurat din dragoste lângă blocul iubitei, pe strada Gheorghe Dima» Vezi tot
3983 vizualizări
27-6-2017, 16:07
Cluj - Care este cea mai bună școală după Evaluarea Națională» Vezi tot
3042 vizualizări
27-6-2017, 17:24
Cristian Pomohaci, AVERE uriașă în Cluj. Preotul deține 8 apartamente» Vezi tot
1559 vizualizări
28-6-2017, 10:13
CLUJ: Neatenția și oboseala la volan pot cauza victime! Un șofer a intrat cu mașina într-un parapet FOTO» Vezi tot
1321 vizualizări
23-6-2017, 13:41
Marșul Gay de la Cluj va avea loc tot în 1 iulie» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Sunteți de acord cu marșul Gay de la Cluj?