Romii mutați forțat la Pata Rât, primesc despăgubiri de 2.000 de euro fiecare. Procesul a fost pierdut pe o procedură?

 

Primăria Cluj-Napoca trebuie să plătească despăgubiri de 2.000 de euro fiecărui rom mutat la Pata Rât, în urma unei hotărâri a Tribunalului Cluj.

 

În motivarea sentinței se spune că Primăria Cluj-Napoca nu a respectat termenul de 5 zile prevăzut de lege pentru ca prefectul să poată ataca în contecios administrativ decizia de mutare a romilor din cetrul Clujului la Pata Rât.

 

Instanța a dispus plata acestor despăgubiri pentru că Primăria nu a așteptat 5 zile ca decizia să poată fi atacată sau nu. Eu unul sunt de acord cu decizia Primăriei de atunci. Romii locuiau în mod ilegal, fără a avea autorizație pentru colibele de pe strada Coastei. Acum, acolo este un campus religios, iar romii stau în condiții mult mai bune în locuințele modulare de la Pata Rât”, a spus Emil Boc.

 

Primarul a mai spus că este încrezător că procesul va fi câștigat până la urmă. 

 

Primăria Cluj-Napoca a atacat cu recurs sentința Tribunalului Cluj. 

 

Această sentință prevede că romii mutați forțat din Cluj-Napoca (zona din spatele Bibliotecii Octavian Goga de pe strada Dorobanților) la Pata Rât trebuie să primească despăgubiri de câte 2.000 de euro fiecare, pentru prejudiciul moral creat, a stabilit Tribunalul Cluj. Sute de romi care locuiau fără acte legale pe strada Coastei au fost relocați la Pata Rât, în decembrie 2010.

 

În soluția din 30.12.2013, Tribunalul ”constată nelegalitatea Dispoziției 6397/16.12.2010 a Primarului Municipiului Cluj-Napoca. Admite în parte acțiunea în contencios adm. Obligă pârâții să acorde despăgubiri pentru prejudiciul moral creat reclamanților prin evacuare și mutare în locuințele modulare din zona Pata-Rât și pentru condițiile de trai din aceste locuințe astfel: câte 2.000 Euro pentru fiecare reclamant, suma se socotește în lei la cursul BNR din ziua plății efective. Obligă pârâții să pună la dispoziția reclamanților locuințe care să respecte condițiile minimale stipulate în Anexa 1 a Legii nr.114/1996 . Cu drept de recurs în termen de 5 zile pentru excepția de nelegalitate Pronunțată în ședința publică din 30.12.2013”.

Comentarii Facebook