Românul care merge pe jos până la Bruxelles a ajuns la Cluj - FOTO

 

Alexandru (Sandu) Popescu, ploieșteanul care a pornit pe jos până la Bruxelles pentru a milita împotriva cianurii și a fracturării hidraulice, a ajuns luni la Turda. 

 

Miercuri, 10 septembrie, el este așteptat să fie în Cluj-Napoca. 

 

Sandu va intra în jurul orei 12.30 în oraș, prin cartierul Zorilor, de unde clujenii i se vor putea alătura pentru a parcurge următorii kilometri împreună, până în localitatea Căpușu Mare. Punctul de întâlnire este mai sus de sensul giratoriu din Zorilor, pe partea dreaptă, pe direcția de mers înspre Turda. 

 

Haideți cu mesaje ce cer interzicerea cianurii în minerit și explorării gazelor de șist. Haideți cu multă energie și veselie pe care să le transmitem mai departe lui Sandu! 

 

Vom urma traseul: sensul giratoriu Zorilor, str. Republicii, Piața Lucian Blaga (Casa de Cultură a Studenților), str. Moților, str. Calea Florești până sub podul de la ieșirea din oraș. De aici vom urma drumul european E60 pe direcția Oradea până la Căpușu Mare. 

 

Cei care doresc să îl însoțească pe Sandu pe parcursul întregii zile, pot să o facă de dimineața, de la ora 8.30 din punctul de plecare din localitatea Vâlcele, jud. Cluj. 

 

Sâmbătă, 30 august, Sandu a plecat din Ploiești pe jos până la Bruxelles, unde pe 1 Decembrie 2014 va citi un mesaj în fața Parlamentului European. Prin acest demers, dorește sa transmită opoziția românilor față de exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică și față de mineritul cu cianuri în România”, scriu cei care au deschis pe Facebook pagina ”Clujeni alături de Alexandru Popescu. Fără cianură. Fără gaze de șist”.

 

Pentru a-l ajuta în călătoria lui, clujenii au cumpărat cărți de la Librăria Bookstory, de pe B-dul Eroilor, iar 10% din încasări s-au adunat într-un fond pentru Alexandru Popescu. Chiar și marți, 9 septembrie, se mai pot face donații, conform romaniacurata.ro.

Comentarii Facebook