România, pe locul doi în topul țărilor din UE cu cele mai multe morți din accidente rutiere


Potrivit unui document emis, marți, de Comisia Europeană, România se clasează pe locul al doilea în clasamentul țărilor membre UE cu cele mai multe morți survenite în urma accidentelor rutiere, cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori.

România este depășită doar de Letonia, care are o rată de 106 persoane decedate/un milion de locuitori.

Media la nivelul UE este de 50,5 persoane decedate/un milion de locuitori, iar Malta, Olanda, Suedia și Marea Britanie continuă să raporteze cele mai mici rate de decese din accidente rutiere, cu mai puțin de 30 de persoane decedate/un milion de locuitori. La polul opus patru țări (Bulgaria, Lituania, România și Letonia) raportează peste 90 de persoane decedate/un milion de locuitori, scrie Agerpres.

Conform CE, după doi ani de scădere semnificativă a numărului de persoane care au decedat în accidente rutiere pe drumurile europene, cifrele pentru anul trecut sunt dezamăgitoare. Astfel, în 2014, comparativ cu 2013, numărul de decese din accidente rutiere a scăzut cu aproximativ 1% după scăderi de 8% în 2012 și 2013.

Situația din ROmânia este una similară, numărul de morți din accidente rutiere scăzând cu 24% între 2010 și 2014 și cu doar 2% între 2013 și 2014.

Este greu de acceptat că aproape 70 de europeni mor zilnic pe drumurile noastre și mult mai mulți sunt grav răniți. Cifrele publicate astăzi ar trebui să fie un semnal de alarmă. Trebuie să ne extindem eforturile în următorii ani pentru ca să putem atinge ținta propusă la nivelul UE privind înjumătățirea numărului de decese rutiere până în 2020”, a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

Comentarii Facebook