România joacă fără suporteri meciul cu Finlanda. Cum a fost sancționată FRF


Naționala României va juca meciul cu Finlanda, din cadrul preliminariilor pentru Euro 2016, cu porțile închise, din cauza evenimentelor de la partidele cu Ungaria și Grecia.

Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sancţiunile primite de Federaţia Română de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate în raportul de observare ale celor două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucureşti”, anunță FRF.

În urma meciului cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori - lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar.

De asemenea, după meciul cu Grecia, FRF a fost sancționată cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016, adică partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar.

Comentarii Facebook