Rinichii unui timisorean salveaza doua vieti la Cluj! Operatiile vor fi facute astazi


Rinichii prelevati de la un barbat din Timisoara, aflat in moarte cerebrala, au ajuns la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj (IUTR) si vor fi transplantati astazi.

Directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, doctorul Dan Luscalov, a declarat pentru Stiri de Cluj ca au fost chemati sase pacienti aflati pe listele de asteptare din judetele Bihor, Sibiu, Timis, Valcea, Bucuresti si Satu Mare.

"Acum se face testele de compatibilitate si in urmatoarele ore, maxim doua, se va intra in sala de operatie. Vorbim de pacienti care fac dializa si care depind de un transplant. Le multumim apartinatorilor pacientului din Timis care au inteles ca aceste organe pot salva viata altor oameni", a mai afirmat Dan Luscalov.

Rinichii au fost prelevati de la un tanar in varsta de 24 de ani, de la care medicii au recoltat si splina, ficatul si pancreasul.

Pacientul a fost internat in spital in 12 februarie din cauza unui anevrism cerebral rupt si joi dimineata a fost declarat in moarte cerebrala.

Comentarii Facebook