Rezidentiatul se va desfasura in 2011 descentralizat in centrele universitare din Cluj, Bucuresti, Iasi, Targu-Mures si Craiova

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat ca rezidentiatul se va desfasura in 2011 descentralizat in cinci centre universitare, dar cu tematica si bibliografie unice la nivel national.

 

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, s-a intalnit cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie pentru a stabili detaliile concursului din acest an. "De comun acord am hotarat ca acest concurs se va organiza descentralizat, cu tematica si bibliografie unice la nivel national. De asemenea, lucram impreuna la o metodologie care va fi unica si pe care o vom publica in aproximativ doua saptamani pe site-ul ministerului. Avem universitati de prestigiu care pot prelua organizarea concursului de rezidentiat", a declarat ministrul Cseke Attila.

 

Ministrul a subliniat ca aceasta masura este in avantajul tinerilor absolventi care vor putea sustine concursul in centrul pe care l-au ales pentru a urma stagiul de pregatire in specialitate. Potrivit completarilor la Ordonanta pentru organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobate miercuri de Guvern, examenul este organizat descentralizat, la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si universitatile de medicina si farmacie.

Comentarii Facebook