Revolutia din 1989 de la Cluj este data incet uitarii! Oficialitatile au "ocolit" comemorarea a 21 de ani de la jertfa din 21 Decembrie - VIDEO

 

Revolutia din 1989 de la Cluj Napoca, din data de 21 decembrie, este data uitarii pe an de trece. La implinirea a 21 de ani de la acea zi, doar o mana de oameni s-au strans pentru a-i comemora pe cei 26 de eroi, impuscati atunci.

 

Revolutionarii si-au dat intalnire in fata fostului hotel Astoria, pe strada Horea, la ora 10.00. "Prima data s-a tras la Astoria si de aici pornim in fiecare an. Este un drum pe care il repetam obsesiv pentru ca face parte din istoria noastra a celor 30 de revolutionari care participam an de an la aceste manifestari", a declarat Aurel Coltor, presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei din judetul Cluj.

 

Timid, cei 50 de participanti la marsul de comemorare, intre care aproape jumatate erau membri ai gruparii Noua Dreapta si ai galeriei de la U Cluj, au pornit spre Piata Unirii, fosta Piata Libertatii.

 

La monumentul "Stalpii impuscati", revolutionarii s-au oprit, au cantat Imnul de stat al Romaniei si au depus coroane de flori. Autoritatile au lipsit cu desavarsire. Cu exceptia primarului Sorin Apostu, care a depus o coroana de flori, nu a fost prezent nici unul dintre parlamentarii de Cluj, dar nici presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sau prefectul judetului, Florin Stamatian.

 

"Pot sa spun ca acum cand vad ce s-a ales de tara asta, in care poporul este asuprit, regret jerfa facuta. Nu stiu daca pentru oamenii astia care sunt in parlament s-au sacrificat cei 26 de eroi care au murit in strada in 21 Decembrie 1989?", a mai spus Aurel Coltor.

 

Dezamagiti, dar obisnuiti, revolulionarii si-au continuat marsul spre Cimitirul Eroilor, unde sunt inmormantati cei 26 de eroi care au murit in 21 Decembrie 1989, pe strazile Clujului, dar si Calin Nemes, considerat a fi tot un erou al Revolutiei, cu toate ca s-a stins din viata ulterior.

 

La Cimitirul Eroilor au fost depuse coroane si jerbe de flori si militarii au dat onorul. 

 

Comentarii Facebook