Relatare dramatică de la Spitalul de animale de la USAMV Cluj

 

O clujeancă a relatat un incident dramatic petrecut la Spitalul de animale al USAMV Cluj, soldat cu decesul prietenului de nădejde. 

 

Catrinel cere sfatul celor care știu ce ar putea face într-o astfel de situație, pentru a-i trage la răspundere pe medicii veterinari. 

 

Nu am vrut sa scriu despre asta, pentru ca a fost un subiect extrem de dureros. Dar acum fac apel la voi, cunostinte, prieteni, care doriti sa dati o mana de ajutor, e binevenita. Athena, prietena noastra, a decedat. Si nu oricum, ci intr-un mod crunt si ignorant. Pe data de 1 iunie in jurul orei 23:00, Athena prezenta simptomele specifice unei torsiuni gastrice. In 15-20 minute maxim, Ionut a ajuns cu ea la USAMV sectia FMV, la urgente. Acolo au hidratat-o, i-au dat Diazepam si cam atat. Nu i-au facut ecografie, nu i-au facut radiografie. Au sunat medici chirurgi, medici care in noaptea aceea ar fi trebuit sa vina sa o opereze in primele doua ore ( pentru cei care nu cunosc acest tip de afectiune, este urgenta chirurgicala. Daca in primele doua ore nu se intervine, sansele de a supravietui scad drastic). Au venit doi medici dupa o ora jumatate, care i-au facut sondaj gastric si au eliminat continut alimentar, toate acestea sub anestezie generala. A fost lasata asa pana in jurul orei 05.00 cand a fost resunat un medic, care a ajuns in cele din urma (un medic chirurg sunat in prealabil la ora 00.00). Necesitau tub de Oxigen, astfel incat operatia a fost amanata inca doua ore (nu stiu pe ce considerente). La 10 minute dupa ce a inceput interventia chirurgicala, Athena noastra isi da ultima suflare.

 

De ce? Rezultatul morfo-patologic spune asa: cauza decesului este hemoragie interna intracavitara pe fondul desirarii epiploonului. torsiune splenica si infarctizare gastrica. 

 

Si lucrurile nu se termina aici. Rezultatul l-am primit sambata, pe data de 10 iunie, pe e-mail. Astazi merg personal la USAMV-FMV, cer sa stiu ce s-a intamplat cu ea, le explic ca vreau sa ii iau ramasitele acasa si mi se spune razand ca asa ceva e imposibil, ca nu mi-o vor da pentru ca e ilegal. Spuneti va rog din suflet daca voua nu vi se pare cel putin ciudat ce s-a intamplat. Fac apel catre voi, medici, avocati, ziaristi, politisti, oameni, si va cer un sfat si un ajutor. Ce pot face in aceasta situatie? Voi ati inchide ochii? E corect? E drept? E normal in 2017 intr-un oras mare, universitar sa se intample asa ceva? Nu am nevoie de like-uri, am nevoie de sfaturi si de ajutor.

 

Raman vesnic recunoscatoare. Eu nu pot trece peste fara a incerca sa fac ceva, sa trag un semnal de alarma. Voi puteti? Daca ati fi in locul meu ce ati face? Athena a fost o prietena, o sora, un companion pe care rar in viata asta ai ocazia sa il intalnesti. Si a fost tratata ca un gunoi de care au vrut sa se scape cei de la USAMV-FMV. Nu ma pot face ca dorm. Imi pare rau. 

 

P.S.: cand cer ajutor ma refer la publicatii, instanta, reclamatii”, a relatat Deji Catrinel.

Comentarii Facebook