Avocatii suspectilor in cazul jafului de la Banca Trasilvania cer revocarea masurii de arestare

Avocatii celor doi tineri clujeni arestati in cazul jafului de la Banca Transilvania vor sustine maine in instanta anularea masurii de arestare preventiva . Daca solicitarea nu va fi aprobata, vor contesta temeinicia probelor anchetatorilor.

 

Avocatii lui Andrei Dan Hosu si Bogdan Baciu au solicitat revocarea masurii de arestare preventiva, intrucat nu au fost respectate mai multe reglementari privind modul in care au fost emise mandatele de arestare si procedeul de retinere. Maine vor merge in fata judecatorilor de la Tribunalul Cluj pentru a-si sustine cererea.

 

"Daca nu vom reusi sa obtinem anularea masurii de arestare preventiva, vom contesta in instanta temeinicia probelor ADN . mai sunt si alte probe care nu conduc spre clientii nostri: declaratiile martorilor de dupa jaf, potrivit carora hotii sunt niste tineri de peste 1,80, in timp ce clientii nostri sunt mult mai scunzi. Mai mult, ei au si alibi", a declarat pentru Stiri de Cluj .ro, Mihai Giurgea, avocatul lui Andrei Dan Hosu.

 

Andrei Dan Hosu si Bogdan Baciu au fost arestati in 19 ianuarie 2010, la aproape un an de la jaful de la Banca Transilvania. Procurorii sustin ca in 13 februarie 2009, cei doi tineri clujeni au patruns mascati in sucursala Bancii Transilvania din cartierul clujean Manastur, l-au imobilizat pe paznic cu un pistol cu electrosocuri si au disparut cu 70.000 de lei.

 

In 20 ianuarie 2010, magistratii de la Tribunalul Cluj au dispus arestarea lor pentru 29 de zile, dupa care in 27 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a mentinut decizia arestarii preventive. Maine, avocatii celor doi vor incerca din nou sa obtina anularea masurii de arestare preventiva.


Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi tineri risca sa stea dupa gratii pana la 25 de ani.

Comentarii Facebook