Rectorul UBB Cluj, Andrei Marga: "Basescu este incult"

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, considera ca Traian Basescu este incult si prost informat atunci cand vorbeste despre Legea Educatiei.

 

Andrei Marga sustine intr-un comunicat de presa ca presedintele ataca reformele facute in invatamant in perioada 1995-2000, cand si rectorul UBB a fost ministru al Educatiei, ca sa impuna actuala lege fara dezbatere publica si parlamentara.

 

"Fiind evident incapabil sa rezolve probleme ale prezentului (starea deplorabila a flotei romanesti, starea cailor ferate, starea Bucurestiului, situatia bugetului, a justitiei, a sanatatii, a veniturilor oamenilor), Basescu se agata de reforma educatiei din 1995-2000. O face la fel de prost informat, cu aceeasi incultura si lipsit de caracter ca si in alte interventii", sustine Andrei Marga.

 

Rectorul UBB, care a fost ministru al Educatiei intre 1997 si 2000, il contrazice pe presedinte si sustine ca in acea perioada reforma din invatamant a premis inchiderea capitolului de negociere cu Uniunea Europeana pe domeniul educatie si formare profesională. "A fost primul capitol incheiat de Romania in aderarea la Uniunea Europeana. In al doilea rand, el nu citeste, caci daca ar citi ar observa ca in legea 2010, pe care o exalta, sunt foarte multe masuri din 1997-1998, (curriculum la dispozitia scolii, descentralizare, transport scolar etc.), pe care le plagiaza si le integreaza intr-o viziune anacronica, ce politizeaza invatamantul", mai spune Andrei Marga in comunicatul remis presei.

 

Rectorul UBB sustine ca sub mandatele lui Traian Basescu au fost luate cele mai gresite masuri in invatamant.

 

Presedintele Traian Basescu s-a declarat un sustinator al noii Legi a Educatiei.

Comentarii Facebook