Miercuri 24 Aprilie

Record! Un clujean a achitat in ianuarie o factura la intretinere de patru ori mai mare ca anul trecut


Un clujean a avut surpriza sa constate ca are de platit in ianuarie o factura la intretinere de patru ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ianuarie 2009 a platit 173 de lei, iar acum a scos din buzunar 700 de lei.

Alexandru Muresan locuieste intr-un apartament de 3 camere pe strada Primaverii, nr. 2, din Cluj-Napoca. Administratorul blocului i-a comunicat faptul ca factura din luna ianuarie a capatat proportii astronomice, dupa ce specialistii firmei Ista au calculat consumul. "A crescut de patru ori si mai bine fata de anul trecut. Chiar m-am uitat in ianaurie 2009 a platit 173 de lei si acum peste 700. Nu stiu cum sa ii explic omului ca trebuie sa plateasca atat de mult pentru ca el cu siguranta a consumat la fel de mult", a declarat, pentru Stiri de Cluj.ro, Vasile Maxim, administratorul blocului de pe strada Primaverii nr 2.

Maxim a mai spus ca in ultimul an au fost locatari care si-au montat centrale termice, dar "nici acest lucru nu justifica cresterea facturii de 4 ori. Nu e un caz singular, pentru ca si locatarul de la apartamentul 273 a platit bani grei. In ianuarie 2009, proprietarul apartamentului a platit 306 lei la intretinere si acum a sarit la 867 de lei, asadar de aproape 3 ori. A fost atat de mare factura incat cei de la Regia Autonoma de Termoficare Cluj au spus ca depaseste plafonul maxim de 800 de lei si m-au pus sa tai din ea. Am adus factura la nivelul de 704 lei de comun acord cu proprietara apartamentului de trei camere. Diferenta de 160 de lei o voi adauga la intretinere in luna februarie", a mai spus Vasile Maxim.

 

Administratorul blocului de pe strada Primaverii a dat ca exemplu incaperea unde incaseaza cheltuielile si unde pe 11 mp a venit o factura de 378 de lei numai la incalzire. 

 

Vasile Maxim se teme ca in luna februarie facturile vor ajunge pana la 1.000 de lei, cu o crestere de 10 - 15 % fata de luna ianuarie. "Eu cred ca de vina sunt repartitoarele. Proprietara apartamentului unde factura a fost de 867 de lei s-a jurat ca nu a pornit repartitoarele si ca nu a consumat. Eu cred ca aceste aparate au termenul de folosinta depasit. Au fost montate in 2004 si acum nu mai indica asa cum trebuie consumul. Am discutat cu firma Ipta, care a montat repartitoarele si vom solicita controlul la metrologie", a mai afirmat Vasile Maxim.

Reprezentantii firmei Ispa, cea care se ocupa de citirea si calcularea facturilor in blocul situat pe strada Primaverii nr 2 nu au putut fi contactati.

Comentarii Facebook