Reabilitarea campusului Facultății de Sport de la UBB intră pe mâna ACI Cluj

 

UBB Cluj anunță că reabilitarea campului Facultății de Educație Fizică și Sport, finanțată în mare parte din foduri europene, a fost atribuită firmei ACI Cluj.

 

Lucrările au demarat î 18 februarie, iar proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 - ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 – ”Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaționale preunivesrsitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

 

Valoarea totală a proiectului este de 31.712.688,88 LEI din care contribuția Uniunii Europene de 21.289.445,72 LEI, a Guvernului României de 3.256.032,88 LEI și contribuția Beneficiarului de 7.167.210,28 LEI.

 

Contractul de Execuție lucrări și furnizare dotări și echiente IT a fost atribuit la data  de 11 februarie a.c. către SC ACI CLUJ SA., la valoarea de 18.218.665,60 lei fără TVA.

 

ACI a devenit faimoasă în Cluj după ce a reușit să blocheze un an construcția Sălii Polivalente, în urma unei decizii a instanței. ACI a obținut refacerea licitației, dar nu s-a mai înscris în luptă pentru terminarea lucrărilor la Sala Polivalentă. Reclamația fraților Așchilean, proprietarii ACI, era că prețul licitat la circa 60 de milioane de lei, față de 90 de milioane cât oferiseră ei, era prea mic pentru a putea fi făcută o sală la standarde.

 

Unele surse vorbesc despre un posibil ”blat” cu firma CON-A, care a câștigat inițial licitația și a câștigat-o din nou, după refacerea acesteia.

 

CON-A și ACI lucrat împreună la stadionul Cluj Arena, în timpul ”domniei” de patru ani a lui Alin Tișe la Consiliul Județean Cluj. 

Comentarii Facebook