RCS&RDS a primit la Cluj o amenda de 20.000 de lei


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au amendat RCS&RDS cu 20.000 de lei pentru ca a prejudiciat interesele consumatorilor.

"Prin contract este specificat un termen de instalare a serviciilor de maxim 90 zile, operatorul economic nu si-a onorat acesta obligatie, inregistandu-se intarzieri uneori chiar de lunga durata. Au fost emise facturi eronate fie pentru unele servicii necontractate, fie pentru echipamente aflate in custodia consumatorului. Nu a fost respectat termenul de remediere a nefunctionalitatilor semnalate de catre petenti in termen de 48 ore", sustine seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

In urma controlului, clujenii care au depus reclamatii au beneficiat de reduceti ale facturilor si compensatii.

"Mentionam faptul ca reclamatiile de acest gen au fost solutionate in favoarea petentilor prin instalarea serviciilor si acordarea unor facilitati pentru compensarea disconfortului creat de intarzierea instalarii serviciilor, prin stornarea facturilor emise in mod eronat sau prin reducerea abonamentului proportional cu perioada ce a depasit termenul contractual de remediere", a mai spus Mircea Radu.

Amenda aplicata RDS&RCS se ridica la 20.000 lei, sanctiunea maxima care poate fi aplicata.

Comentarii Facebook