RAZII în cascadă în Cluj! Poliția a descins în târguri și piețe, dar și pe drumuri

 

Poliţişti clujeni au făcut o amplă razie și sâmbătă, 11 iulie, după cea din ziua precedentă.

 

Circa 200 de poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, rutieri şi poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor la regimul armelor, au fost angrenaţi în activităţi.

 

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au efectuat peste 45 de controale în pieţe agroalimentare, localuri publice, târguri. De asemenea, a fost verificată activitatea a 96 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale, a comerţului ilicit cu cereale, legume şi fructe, a contrabandei cu produse accizabile.

 

S-a acţionat pentru prevenirea faptelor ilicite în domeniul transportului de material lemnos, precum şi combaterea braconajului cinegetic.

 

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea circulaţiei, precum şi pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, având în vedere principale cauze generatoare a accidentelor rutiere grave.

 

La data de 12 iulie a.c., ora 00:15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat un conducător auto, sub influenţa alcoolului.

Bărbatul, de 30 de ani, din Cluj-Napoca, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în Piaţa Unirii, din municipiu.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

 

De asemenea, la data de 11 iulie a.c., ora 19:30, poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţiei Rurală Turda au oprit, pentru control, pe raza localităţii Bădeni, un autovehicul cu care se transporta material lemnos.

 

Conducătorul auto, din judeţul Alba, transporta circa 6 metri cubi de material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire.

 

Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de circa 1.400 lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor ocoalelor silvice.

 

La data de 11 iulie a.c., ora 05:09, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Gherla au identificat o conducătoare auto, sub influenţa alcoolului.

 

Femeia, de 22 de ani, din Dej, a fost depistată în timp ce conducea un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, din Gherla.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul penal.

 

La data de 11 iulie a.c., ora 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda au identificat un bărbat care circula cu un autovehicul neînmatriculat.

 

Bărbatul, de 55 de ani, din comuna Călărași, a fost depistat conducând autovehiculul pe raza comunei Mihai Viteazu.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută de Codul penal.

 

La data de 11 iulie a.c., ora 19:35, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au identificat un conducător auto, fără permis de conducere.

 

Tânărul de 18 ani, din Poieni, a fost depistat conducând un motoscuter pe  DJ 764B, prin localitatea Valea Drăganului.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

Comentarii Facebook