Razii de amploare la taximetriștii din aeroporturi. Nici cei de la Cluj nu au scăpat



Polițiștii de la Transporturi au efectuat, zilele trecute, o serie de controale de amploare la marile aeroporturi din țară, pentru verificarea activității de taximetrie.

La data de 23 martie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii au acţionat, în zona Aeroporturilor Internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bacău, pentru prevenirea pirateriei în domeniul taximetriei şi depistarea persoanelor care acostează pasageri pentru a le oferi servicii de transport”, informează IGPR.

Au fost vizate persoanele care practică ilegal activitatea de taximetrie şi cei care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Astfel, poliţiştii au verificat 168 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale și a fost reținut un permis de conducere.

Dintre sancţiunile aplicate, 7 sunt prevăzute de Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 55 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook