Razie pe șantiere la Cluj-Napoca! Polițiștii și inspectorii ITM au dat amenzi usturătore



Polițiștii clujeni, alături de jadarmi și inspectori ITM, au desfășurat, joi, o serie de controale pe șantierele din Cluj-Napoca.

La data de 10.05.2018, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 3 Poliţie, au organizat și desfășurat o razie, la care au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Județean pentru Imigrări, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă şi specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, informează IPJ Cluj.

Acţiunea a avut ca scop verificarea respectării dispozițiilor referitoare la accesul și șederea pe teritoriul României a cetățenilor din spațiul extracomunitar, a celor referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, precum şi transportul și comercializarea de material lemnos.

Cu această ocazie, poliţiştii au legitimat 103 persoane care desfășurau activități pe șantierele verificate, au fost verificate 16 utilaje și vehicule de lucru, fiind constatate 8 situații în care persoane identificate pe șantiere nu aveau încheiate contracte de muncă.

În aceste cazuri, specialiștii Inspectoratului Teritorial de Muncă și lucrătorii Serviciului Județean pentru Imigrări vor lua măsura sancționării contravenționale a persoanelor care le-au oferit de lucru, conform OG 25/ 2014 (între 10.000 și 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată) și a Legii 53/ 2003 - Codul Muncii.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la HCL 191/2009 în valoare de 13.500 de lei.



Comentarii Facebook