Miercuri 24 Aprilie

Razie la Iulius Mall Cluj. Mai multe magazine au primit amenzi de zeci de mii de lei VIDEO



Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale în incinta Iulius Mall din Cluj-Napoca, aceștia aplicând sancțiuni de aproximativ 37.000 lei.

La data de 12 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse nealimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii şi produse accizabile”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, între orele 12:00-16:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale din incinta unui centru comercial din Cluj-Napoca.

Oamenii legii au controlat peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 37.000 de lei.

În timpul acțiunii s-au constatat nereguli în ceea ce priveşte reglementările prevăzute în Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legea 53/2003 privind Codul Muncii, O.G. 21/1991 privind protecţia consumatorului.

De exemplu, poliţiştii au aplicat o amendă, în cuantum de 20.000 de lei, administratorului unei societăţi comerciale care are ca obiect comercializarea de bijuterii şi metale preţioase. A fost constatată lipsa unor documente în care sunt evidenţiate operaţiunile cu metale preţioase, documente prevăzute de reglementările în vigoare.

Comentarii Facebook