Razie la Aeroport! Un alt taximetrist a fost prins oferindu-și serviciile, deși nu avea permis



Polițiștii clujeni au efectuat, joi, un control la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, fiind verificate taximetrele și firmele care ofera servicii rent-a-car.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, cu spijinul poliţiştilor locali, au acţionat în zona Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj. Activitatea a vizat respectarea legislaţiei privind desfăşurarea activităţii de taximetrie şi rent-a-car cu asigurarea şoferului”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, în urma controlului, pentru neregulile constatate, politiştii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 3.000 lei, la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi la H.C.L. 109/2010 privind organizarea şi executarea serviciilor în regim taxi. Conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru pentru expirarea valabilităţii atestatului profesional, precum şi pentru opriri şi staționări neregulamentare pe carosabil şi în staţia de transport în comun.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Cluj-Napoca, care presta servicii de taximetrie, deşi avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat.

Faţă de acesta se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii Facebook