Razie de amploare la Dej! Un cămătar a fost reținut de oamenii legii FOTO



Polițiștii clujeni au efectuat o serie percheziții domiciliare și controale pe raza municipiului Dej, iar un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii din Dej, împreună cu luptători de acțiuni speciale, au desfășurat acțiuni de amploare pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale, a accidentelor rutiere, depistarea si cercetarea persoanelor care fac obiectul unor cauze penale”, informează IPJ Cluj.

În zona străzii Macazului, polițiștii au acționat în vederea depistării persoanelor urmărite, date în consemn, ori a celor care locuiesc fără forme legale.

Pe linie rutieră, polițiștii au acționat cu aparatură radar pe DN 17, în localitatea Cuzdrioara, DN 1 C, DN 18 B – pe raza localităților Câțcău, Cășeiu, Coplean și Rugășești, DJ 172 F - în localitățile Mica si Unguraș, precum și pe raza comunei Jichișu de Jos. De asemenea, s-a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și pe raza municipiului Dej, pe străzile 1 Mai, Crângului, Vâlcele și Avram Iancu.
În cadrul acțiunii, au fost legitimate 127 de persoane și au fost executate 11 mandate de aducere. Peste 70 de autovehicule au fost controlate, fiind constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru nerespectarea regimului rutier. Au fost reținute 4 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

De asemenea, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare privind comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă, fapte prevăzute de Codul penal.

Astfel, polițiștii de investigații criminale, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au documentat activitatea infracțională a două persoane, din Dej.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, cei doi, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 55 de ani, ar fi acordat cu titlu de împrumut diverse sume de bani la mai multe persoane, percepând o dobândă de 100%. În cazul în care împrumuturile nu erau restituite la timp, persoanele împrumutate ar fi fost amenințate cu acte de violență.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri.

Comentarii Facebook