Razie de amploare la Cluj! S-au dat peste 1.000 de amenzi


Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale vaste, pe raza județului Cluj, săptămâna trecută, aplicând peste 1.000 de amenzi.

”În perioada 20 – 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, două percheziţii, 15 acţiuni şi 252 de controale, precum şi 63 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale”, informează reprezentanților IPJ Cluj.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 27 de infracţiuni, dintre care 22 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei. De asemenea, poliţiştii au identificat 21 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de două dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate şase persoane urmărite şi au fost puse în aplicare opt mandate de executare a pedepsei închisorii, precum şi un mandat european de arestare.

S-a verificat activitatea a 130 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 296 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 1.032 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai numeroase la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

De asmemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 73 de permise de conducere şi au retras 41 de certificate de înmatriculare.

Oamenii legii au și confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 16.200 de lei.

Comentarii Facebook