Miercuri 24 Aprilie

Razie de amploare la Cluj-Napoca. Oamenii legii au vizat hoții de buzunare și consumatorii de droguri



Polițiștii clujeni au organizat o acțiune pe raza municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi Poliţia Locală Cluj-Napoca.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat în perioada 11 – 13 septembrie a.c., o acţiune de prevenire şi combaterea a infracţiunilor stradale, de prevenire şi combatere a furturilor din buzunare, genţi şi poşete, în special în mijloacele de transport în comun şi staţiile acestora, dar şi de prevenire şi combatere a consumului ilicit de substanţe”, informează IPJ Cluj.

Acţiunea a vizat locurile şi mediile propice acestor tipuri de fapte şi au fost vizate pieţele Mihai Viteazul, Mărăşti, Unirii, şi Gării. Au fost efectuate controale în toate staţiile Companiei de Transport Public situate între Podul IRA şi Calea Floreşti.

De asemenea s-a acţionat cu echipe mobile de polţişti şi jandarmi care au acţiunat în ţinută civilă, în mijloacele de transport public.

În timpul acţiunii au fost identificate şi legitimate 173 persoane cunoscute poliţiştilor specializaţi pe cercetarea furturilor din buzunare, genţi sau poşete. De asemenea, pentru încălcări ale legislaţiei în vigoare au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 19 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii 61/1991 republicată, 2 pentru încălcări ale OUG 97/2005 privind Evidenţa persoanelor, 16 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere conform OUG 195/2002, iar una pentru încălcări ale Legii nr.12/1990 privind comerţul ilicit, fiind confiscte bunuri în valoare de 300 de lei.



Comentarii Facebook